Voor de harddenkende Rotterdammer

Als verhuizen naar Rotterdam een taboe was, dan is dat nu wel weg

Maandag Quote: begin je week met een Rotterdamse quote. Minder toeristen, meer ruimte en sinds kort ook meer Amsterdammers. Het Parool schreef onlangs over het groeiend aantal hoofdstedelingen dat naar Rotterdam verhuist. Een van hen is Evelien Bruins, die geen spijt heeft van haar keuze voor Rotterdam: “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees één reactie
 1. Profielbeeld van Daan
  Daan

  “De straten zijn ruimer en er is veel ruimte voor kunst en cultuur. En het verkeer is veiliger.”

  Schattig he, hoe mensen een eenmaal genomen besluit voor zichzelf recht praten. Ter voorkoming van cognitieve dissonantie is dat. De straten in Rdam zijn ruimer (breder?) en dat is een mooi feit. Ik mag echter wel hopen dat ze ter vermijding van die cognitieve dissonantie (ook wel ‘spijt’ geheten) niet teveel het AD leest of de dorpspolitiek te Rdam volgt. Want dan kon dat argument over kunst en cultuur nog wel eens in verbijstering veranderen.

  Maar goed, er gaan blijkens het stuk uit het Parool kennelijk nog steeds veel meer Rdammers naar A’dam dan vice versa. En dat past wel een beetje in het onlangs door CBS gepubliceerde plaatje waaruit blijkt dat Rdam qua bevolkingsaantal nauwelijks groeit en regelmatig zelf een bevolkingsafname laat zien:

  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37230ned&D1=13,17&D2=121,262,483,548&D3=156-167,169-174&LA=EN&HDR=G2&STB=G1,T&VW=T

  Maar dat is enkel goed nieuws voor mevrouw Bruins. Het geeft haar een mooi nieuw handvat om dissonantie te vermijden. In plaats van kunst en cultuur kan ze het dan gooien op ‘lekker rustig’.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.