Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Elke eerste vrijdag van de maand houdt Vers Beton een borrel voor redacteuren, lezers en andere nieuwsgierigen. Ook op 7 augustus drinken we vanaf 18 uur een drankje bij barvrouw Tineke van café de Schouw in de Witte de Withstraat. Gezellig als je langskomt!

Borrel
Borrel Beeld door: beeld: Matrijs van Merg

Laat je weten of je erbij bent via het facebookevent, of in de reacties hieronder?
Om je alvast wat stof voor borrelpraat mee te geven, blikken we kort terug op wat highlights uit juli.
Zomertijd = leestijd
Eén artikel uit 2014 doet het deze maand weer bijzonder goed: Rosanne Dubbeld zette de zes leukste stranden van de stad op een rij. Op het strand, of waar je ook de zomer doorbrengt, heb je eindelijk tijd om te lezen. Daarom selecteerde Eeva Liukku hier de beste zomerverhalen en longreads uit het Vers Beton archief.
Juli Jazzmaand
De tiende editie van North Sea was voor Sharon van Oost aanleiding om Hans Zirkzee te interviewen over de wortels van de jazz in de stad. Zirkzee vertelt hier hoe Rotterdam door de aanleg van de Nieuwe Waterweg dé pioniersstad van de jazz in Nederland is geworden. Het oudste jazzcafé van Rotterdam Dizzy staat sinds kort te koop op een makelaarsite. Navraag leerde dat ze een investeerder met een jazzhart zoeken, een all-you-can-eat-tent zal het niet snel worden.
Zomerreces
Vlak voor het zomerreces presenteerde het college de nieuwe versie van de integratienota, Matin Daftari, actief PvdA’er, vindt ook deze versie nog steeds onnodig repressief. Hij stelt in zijn gastbijdrage dat de sterke nadruk op afkomst in dit beleidsdocument alleen maar tot meer ongelijkheid zal leiden.
Peter van Heemst sloot zijn laatste politieke column voor het zomerreces af met stof tot denken voor de Partij van de Arbeid. Hij geeft drie tips voor de oppositiepartij waar het niet echt lijkt te vlotten.
Sinds januari heeft Rotterdam een nieuwe directeur Stadsontwikkeling: Paula Verhoeven. Yvonne Rijpers en Merten Nefs voelden haar aan de tand over haar baan, de opgaven waar Rotterdam voor staat en haar persoonlijke ambities voor de stad. Ze gaf haar top drie onvermijdelijke opgaven voor de komende 25 jaar in Rotterdam: sluiten van de kringlopen, transformatie van de energievoorziening en sturing van de digitalisering.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Nienke Binnendijk

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer houdt Nienke van de stad en van haar grootstedelijkheid. Voor Vers Beton denkt ze na hoe het debat over de stad nog breder en beter gevoerd kan worden.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.