Politiek22 september 2015

‘Boekhouding migrantenplatform PBR chaos’

Rekenkamer Rotterdam hint op zelfverrijking

Vandaag in Trouw: de Rekenkamer Rotterdam nam de boekhouding van het Platform Buitenlanders Rotterdam (PBR) onder de loep. Het was namelijk onduidelijk of in 2013 de 780 duizend euro subsidiegeld rechtmatig besteed zou zijn. Het onderzoek, dat gisteren gepresenteerd werd, levert harde conclusies op. Onder leiding van directeur Paul Hofstra maakt deze controlerende instantie gehakt van de boekhouding (€): “Als je een dekmantel nodig hebt voor zelfverrijking, zou je de administratie bijhouden zoals PBR dat heeft gedaan.”

Het PBR claimt dat er niets aan de hand is, vertelt woordvoerder Camillo Spratt. “Nergens zijn corruptie of malversaties vastgesteld.” Ook de PvdA, bij monde van gemeenteraadslid Peggy Wijntuin, vindt dat de Rekenkamer niet zo moeilijk moet doen. “Veel subsidieorganisaties zijn heel klein. Ik ken groepen die het niet redden, wanneer zij hun financiën langs de meetlat van de Rekenkamer moeten leggen.” Sterker nog, stelt Wijntuin: het is niet de fout van het PBR maar van de gemeente, want zij heeft niet goed genoeg op de subsidiebesteding gelet.

Paul Hofstra pareert dat door het PBR, met 5 FTE in dienst, te benoemen als een ‘aanzienlijke club’. “Ze krijgen tegen een miljoen subsidie, daar mag je eisen aan stellen.”

Boekhouding migrantenplatform chaosLees het hele artikel in Trouw

Reageer of deel op Social Media

Tags:PBR, Platform Buitenlanders Rotterdam, pvda, rekenkamer rotterdam en subsidie

Sectie: Politiek

kaart: Grotekerkplein 5, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *