Human interestVers Beton18 september 2015

De Beste Stuurlui: Ervaar een concert in plaats van het te vereeuwigen

Ook wat zinnigs willen zeggen tijdens de afsluitende borrel van de week? Stuurvrouw Tara Lewis heeft een idee: open de jacht op de fotograferende concertbezoeker.

De Beste Stuurlui Beeld: Nina Fernande

Ik zou graag iets radicaal terug willen veranderen aan hoe we in Rotterdam concerten beleven.

Een week geleden stond ik in de Schouwburg met duizend anderen de pan uit te swingen bij blueskoning Sea Sick Steve. De dag daarna was er een metalfestival in Bar3, inclusief moshpit en wall of death! Niet echt vergelijkbare concerten, op één ding na. Op beide avonden stonden mensen vooraan, continu, met hun telefoon in hun hand, om geen magisch moment te missen. De magie van hun HD-scherm dus.

Het schijnt een euvel te zijn dat niet meer weg te denken is bij concerten. Waarom? In hemelsnaam, waarom?! Zodat je het thuis allemaal nog lekker eens na kan zitten kijken? Zodat je op Facebook een album met 322 foto’s kunt toevoegen waar geen hond op zit te wachten? Stop die kuttelefoon in je zak en kijk naar de artiest die tegenover je staat. Die is toch niet de oceaan of de polder overgestoken om naar jouw telefoon te staren? En wat dacht je van de mensen die achter je staan? Nee hoor, hindert niks, zes of tachtig flikkerende schermpjes in beeld.

Is het nou potverdorie afgelopen met deze onzin? Dat ze elders in het land deze aanstellerij tolereren moeten ze zelf weten, maar ik stel voor om in Rotterdam er subiet een einde aan te maken. Stukje sociale controle, terug in het uitgaansleven. Elke idioot die langer dan vijf seconden met zijn mobiel staat te zwaaien is wat mij betreft vogelvrij. Vierendelen, pek en veren, bierdouche, zomaar wat suggesties. Op deze manier wordt het ook zonder fotograferende mobieltjes tóch een onvergetelijk concert.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Bar3, Concert, fotografie, Schouwburg en telefoon

Secties: Human interest en Vers Beton

kaart: Schouwburgplein 12, 3012 CL Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *