Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ook wat zinnigs willen zeggen tijdens de afsluitende borrel van de week? Stuurvrouw Tara Lewis heeft een idee: open de jacht op de fotograferende concertbezoeker.

DeBesteStuurlui_Nina_feb2015
De Beste Stuurlui Beeld door: beeld: Nina Fernande

Ik zou graag iets radicaal terug willen veranderen aan hoe we in Rotterdam concerten beleven.
Een week geleden stond ik in de Schouwburg met duizend anderen de pan uit te swingen bij blueskoning Sea Sick Steve. De dag daarna was er een metalfestival in Bar3, inclusief moshpit en wall of death! Niet echt vergelijkbare concerten, op één ding na. Op beide avonden stonden mensen vooraan, continu, met hun telefoon in hun hand, om geen magisch moment te missen. De magie van hun HD-scherm dus.
Het schijnt een euvel te zijn dat niet meer weg te denken is bij concerten. Waarom? In hemelsnaam, waarom?! Zodat je het thuis allemaal nog lekker eens na kan zitten kijken? Zodat je op Facebook een album met 322 foto’s kunt toevoegen waar geen hond op zit te wachten? Stop die kuttelefoon in je zak en kijk naar de artiest die tegenover je staat. Die is toch niet de oceaan of de polder overgestoken om naar jouw telefoon te staren? En wat dacht je van de mensen die achter je staan? Nee hoor, hindert niks, zes of tachtig flikkerende schermpjes in beeld.
Is het nou potverdorie afgelopen met deze onzin? Dat ze elders in het land deze aanstellerij tolereren moeten ze zelf weten, maar ik stel voor om in Rotterdam er subiet een einde aan te maken. Stukje sociale controle, terug in het uitgaansleven. Elke idioot die langer dan vijf seconden met zijn mobiel staat te zwaaien is wat mij betreft vogelvrij. Vierendelen, pek en veren, bierdouche, zomaar wat suggesties. Op deze manier wordt het ook zonder fotograferende mobieltjes tóch een onvergetelijk concert.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

Tara@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van Mark
    Mark

    Beste Tara,

    Dank voor deze oproep, gewoon aanspreken helpt soms ook… Het is inderdaad van de zotte dat je zonder respect voor artiest en het overige publiek, alleen maar ter meerdere eer en glorie van jezelf en je social media profiel, een concert bezoekt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.