Politiek7 september 2015

Maandag Quote: Coalitie Rotterdam verdeeld over opvang vluchtelingen

Rotterdam staat vanwege de enorme sociale achterstanden al flink onder druk, en doet bovendien al meer dan voldoende voor vluchtelingen. Door nu de deuren ruimhartig open te zetten, zetten we onszelf nog verder op achterstand

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Leefbaar Rotterdam is tegen extra noodopvang voor vluchtelingen. Onlangs riep staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Justitie alle Nederlandse gemeenten op om voor extra opvang te zorgen.

De Leefbaren staan alleen in hun standpunt: de overige partijen zien het als een morele plicht om hulp te bieden en streven naar een humane oplossing. CU/SGP-fractievoorzitter Setkin Sies: “Als Apeldoorn 400 vluchtelingen opvangt, dan moet Rotterdam minimaal hetzelfde aantal kunnen huisvesten.”

Reageer of deel op Social Media

Tags:Leefbaar Rotterdam, noodopvang en vluchtelingen

Sectie: Politiek

kaart: Stadhuis, Coolsingel, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • draag inhoudelijk bij aan de discussie (en ja, humor mag, graag zelfs!)
  • blijf on-topic
  • speel op de bal, niet op de man

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *