Was Getekend18 september 2015

Was Getekend: Groep Nul

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: alle Rotterdamse peuters moeten naar ‘groep 0’.

Rotterdamse peuters (2-4 jaar) gaan komend jaar allemaal naar de voorschool, ook wel Groep Nul geheten. Ze kunnen er ‘spelend leren’, en tussendoor alvast wennen aan rekenen en taal. Zo kunnen achterstanden in de kiem worden gesmoord, meent de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge. Belangrijk bijeffect van deze stroomlijning naar één voorschoolse organisatie is dat er geen scheiding meer zal bestaan tussen kinderopvang (voor werkende ouders, duur) en de peuterspeelzaal (goedkoop, met een andere doelgroep). En zo komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met alle lagen van de Rotterdamse bevolking, terwijl hun eigen schoolcarrière er sterker van wordt.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:groep 0, Hugo de Jonge, onderwijs, peuters en voorschool

Sectie: Was Getekend

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *