Was Getekend16 oktober 2015

Was Getekend: plastic in de stad

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: plastic in de stad.

Gemiddeld gooit de Rotterdammer zo’n 71 plastic tasjes weg per jaar. Die verdwijnen maar al te vaak in de natuur, in bomen en rivieren, waar ze een gevaar vormen voor vogels en de leefomgeving vervuilen. Vorige week werd daarom de wedstrijd ‘Geef plastic de zak’ georganiseerd: een poging om de hoeveelheid rondslingerende tasjes terug te brengen. De winnaars ontworpen tassen van afvalmateriaal, zoals koffiezakken en vlaggen, die kunnen worden verkocht – waardoor een circulaire economie ontstaat. Maar dat ruimt het huidige plastic niet op. Dan is het initiatief van een paar jaar geleden van The Plastic Soup Foundation om olie te winnen uit afvalplastic wellicht kansrijker. Blijven inzamelen dus, dat plastic.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Geef plastic de zak en The Plastic Soup Foundation

Sectie: Was Getekend

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *