voor de harddenkende Rotterdammer
Wasgekend_plastic2
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: plastic in de stad.
Gemiddeld gooit de Rotterdammer zo’n 71 plastic tasjes weg per jaar. Die verdwijnen maar al te vaak in de natuur, in bomen en rivieren, waar ze een gevaar vormen voor vogels en de leefomgeving vervuilen. Vorige week werd daarom de wedstrijd ‘Geef plastic de zak’ georganiseerd: een poging om de hoeveelheid rondslingerende tasjes terug te brengen. De winnaars ontworpen tassen van afvalmateriaal, zoals koffiezakken en vlaggen, die kunnen worden verkocht – waardoor een circulaire economie ontstaat. Maar dat ruimt het huidige plastic niet op. Dan is het initiatief van een paar jaar geleden van The Plastic Soup Foundation om olie te winnen uit afvalplastic wellicht kansrijker. Blijven inzamelen dus, dat plastic.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Lees één reactie