Was Getekend2 oktober 2015

Was getekend: Tropicana

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: wat gaat er gebeuren met onze geliefde Tropicana?

Een groene hotspot, hip hotel, exclusieve woningen of toch weer gewoon een zwembad? De plannen voor voormalig zwemparadijs Tropicana zijn nog niet helder. Wel is het duidelijk wat er niet mag. Wethouder Ronald Schneider schept de voorwaarden: geen sloop en nieuwbouw, geen geluidsoverlast en geen hoogbouw. Ongeveer zeven ondernemers dingen mee naar de aankoop van het pand, dat in verpauperde toestand toch nog zo’n 2,5 miljoen euro zou moeten opbrengen om de failliete eigenaren uit de schulden te helpen. Op 7 oktober vindt de veiling plaats. De crowndfundingscampagne om er met een investering van 14 miljoen weer een zwemparadijsje van te maken is inmiddels gestart.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tag: Tropicana

Sectie: Was Getekend

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *