voor de harddenkende Rotterdammer

Het Erasmus Rotterdam Gezondheid Onderzoek (ERGO) volgt al ruim vijfentwintig jaar de gezondheid van 15000 mensen van 45 jaar en ouder. Vers Beton vroeg aan gezondheidsprofessor Lex Burdorf wat de belangrijkste resultaten zijn van vijfentwintig jaar onderzoek. Hoe gezond zijn de Ommmoorders? En hoe zit dat met de rest van Rotterdam?
Lex Burdorf hield in 2015 de Rotterdamlezing over de gezondheid van Rotterdammers. Er blijken grote gezondheidsverschillen te zijn: in ‘goede’ Rotterdamse wijken worden mensen vele jaren ouder en ze hebben minder gezondheidsklachten. De lezing van Burdorf bracht veel teweeg, onder andere de vraag hoe verantwoordelijk mensen zelf zijn voor hun gezondheid.

Wil je weten wat het antwoord is van Lex Burdorf, kom dan op 10 november 2015 naar de maandelijkse wetenschappelijke talkshow Studio Erasmus. De talkshow is in de Rotterdamse Schouwburg, inloop vanaf 20:00. De toegang is gratis.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina
Nog geen reacties