Stedelijke ontwikkeling & architectuur4 december 2015

Vers Beton organiseert talkshow tijdens de Debatnacht

Architectuur Offline: Vers Beton & AIR in 2015

Op 12 december vindt in Arminius de Debatnacht plaats. Ook Vers Beton is aanwezig. Samen met AIR organiseren we de talkshow ‘Architectuur Offline’. Kom ook!

We vieren één jaar samenwerking met AIR op gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling door terug te blikken op 2015 en alvast een voorschot te nemen op de architectuurdiscussies van volgend jaar. In een talkshowsetting zullen de volgende onderwerpen de revue passeren:

 • Hoe fotogeniek is Rotterdam? Twee architectuurfotografen van Vers Beton laten hun werk van dit jaar zien. Als we de Rotterdamse bouwprojecten bekijken met de esthetische blik van de fotograaf, hoe komt 2015 er dan vanaf? Met Ossip van Duivenbode en Rosanne Dubbeld.
 • We maken de stand van zaken op van twee jaar erfgoeddiscussie met o.a.: Mark de Boer (burgerraadslid CU-SGP, initiatiefnemer van kadernotitie ‘erfgoedbeleid’). Naar aanleiding van het Zuiderziekenhuis, de Westewagenstraat, het Museumpark en de Oomspanden is er de laatste jaren veel gedebatteerd over het monumentenbeleid in de stad. Een aantal gebouwen is gered van de sloopkogel, maar de Forum-ontwikkeling op de Lijnbaan doet opnieuw stof opwaaien. Hoe staat het met het historisch besef in de stad?
 • Vooruitblik op de discussies van 2016. Welke dossiers, bouwprojecten en onderwerpen zullen de ‘talk of the town’ volgend jaar beheersen? Een panel van Vers Beton schrijvers geeft alvast een schot voor de boeg: Lucette Mascini (journalist NRC, Dichtbij), Ferrie Weeda (historicus en stadsgids), Joep Klabbers (architect, Rotterdamse Dakendagen) en Sereh Mandias (chef stedelijke ontwikkeling & architectuur op Vers Beton).
 • Met een column door Vincent Cardinaal

De talkshow wordt gepresenteerd door Geert Maarse, ervaren moderator in de Rotterdamse debatwereld. Bekend van programma’s als Studio Erasmus en het Denkcafé. Vers Beton lezers zullen hem kennen van Studio Katshoek.

Architectuur Offline vindt plaats van 23:00 – 00:00 uur in de raadszaal van Arminius.

Andere programmaonderdelen tijdens de Debatnacht zijn onder andere: het jaar van Aboutaleb (met burgemeester Aboutaleb), de vluchtelingencrisis (met Arend-Jan Boekenstijn en Han van der Horst), IG Nobelprijzen (met Kees Moeliker) en doping in de sportwereld. Klik hier voor het hele programma.

Koop alvast een kaartje!online ticketverkoop

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:debatnacht, erfgoed, evenement, fotografie, Monumentenbeleid, talkshow en Wouter Vanstiphout

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Arminius, Museumpark, Rotterdam, Nederland
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

 • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
 • Blijf on-topic
 • Speel op de bal, niet op de man
 • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
 • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
 • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
 • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *