Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op 12 december vindt in Arminius de Debatnacht plaats. Ook Vers Beton is aanwezig. Samen met AIR organiseren we de talkshow ‘Architectuur Offline’. Kom ook!

VBxAIR-enkel

We vieren één jaar samenwerking met AIR op gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling door terug te blikken op 2015 en alvast een voorschot te nemen op de architectuurdiscussies van volgend jaar. In een talkshowsetting zullen de volgende onderwerpen de revue passeren:

  • Hoe fotogeniek is Rotterdam? Twee architectuurfotografen van Vers Beton laten hun werk van dit jaar zien. Als we de Rotterdamse bouwprojecten bekijken met de esthetische blik van de fotograaf, hoe komt 2015 er dan vanaf? Met Ossip van Duivenbode en Rosanne Dubbeld.
  • We maken de stand van zaken op van twee jaar erfgoeddiscussie met o.a.: Mark de Boer (burgerraadslid CU-SGP, initiatiefnemer van kadernotitie ‘erfgoedbeleid’). Naar aanleiding van het Zuiderziekenhuis, de Westewagenstraat, het Museumpark en de Oomspanden is er de laatste jaren veel gedebatteerd over het monumentenbeleid in de stad. Een aantal gebouwen is gered van de sloopkogel, maar de Forum-ontwikkeling op de Lijnbaan doet opnieuw stof opwaaien. Hoe staat het met het historisch besef in de stad?
  • Vooruitblik op de discussies van 2016. Welke dossiers, bouwprojecten en onderwerpen zullen de ‘talk of the town’ volgend jaar beheersen? Een panel van Vers Beton schrijvers geeft alvast een schot voor de boeg: Lucette Mascini (journalist NRC, Dichtbij), Ferrie Weeda (historicus en stadsgids), Joep Klabbers (architect, Rotterdamse Dakendagen) en Sereh Mandias (chef stedelijke ontwikkeling & architectuur op Vers Beton).
  • Met een column door Vincent Cardinaal

De talkshow wordt gepresenteerd door Geert Maarse, ervaren moderator in de Rotterdamse debatwereld. Bekend van programma’s als Studio Erasmus en het Denkcafé. Vers Beton lezers zullen hem kennen van Studio Katshoek.
Architectuur Offline vindt plaats van 23:00 – 00:00 uur in de raadszaal van Arminius.
Andere programmaonderdelen tijdens de Debatnacht zijn onder andere: het jaar van Aboutaleb (met burgemeester Aboutaleb), de vluchtelingencrisis (met Arend-Jan Boekenstijn en Han van der Horst), IG Nobelprijzen (met Kees Moeliker) en doping in de sportwereld. Klik hier voor het hele programma.

standaard_LOGO

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.