Voor de harddenkende Rotterdammer
rif010
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de gemeente heeft ingestemd met Rif010.
Het vergeten binnenwater van Rotterdam benutten, het strandgevoel naar de stad brengen… De website van RiF010 schetst ons een betoverende toekomst met een échte golfsimulator, waarmee je kunt leren surfen (golven van 0,5 meter hoog) of je gevorderde trucs kunt tonen (1,5 meter hoog). Daarmee won RiF010 het stadsinitiatief in 2014 en inmiddels heeft het stadsbestuur ingestemd met het plan. Omwonenden maken bezwaar, maar vooralsnog staat dat de oplevering van de golfstroom in de Steigersgracht in 2017 niet in de weg. Wij kijken uit naar ‘de perfecte golf voor iedereen’.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties