Was Getekend8 januari 2016

Was getekend: Nieuwjaarsduik

Was getekend: Nieuwjaarsduik

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de nieuwjaarsduik in de Kralingse Plas

Als er ’s winters niks te schaatsen valt – in het westen en zuiden van ons land tenminste – dan zwemmen we maar. De Nieuwjaarsduik in de Kralingse Plas wordt sinds enkele jaren georganiseerd door de IJsvereniging Kralingen. Vanaf het strand aan het Langepad renden ook afgelopen nieuwjaarsdag 150 mannen, vrouwen en kinderen het water in, bij een temperatuur van ruim 6 graden en een mild zonnetje. Na de duik was er erwtensoep bij de ‘koek en zopie keet’ van de ijsvereniging. Op de website lezen we: ‘Ook al heet het een duik, er kan niet gedoken worden’. De inschrijving voor 2017 is reeds geopend. Bikkels.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Reageer of deel op Social Media

Tags:kralingse plas en nieuwjaarsduik

Sectie: Was Getekend

kaart: Kralingse Plas, Kralingse Bos, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *