Voor de harddenkende Rotterdammer
UNOX_VB
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: de nieuwjaarsduik in de Kralingse Plas
Als er ’s winters niks te schaatsen valt – in het westen en zuiden van ons land tenminste – dan zwemmen we maar. De Nieuwjaarsduik in de Kralingse Plas wordt sinds enkele jaren georganiseerd door de IJsvereniging Kralingen. Vanaf het strand aan het Langepad renden ook afgelopen nieuwjaarsdag 150 mannen, vrouwen en kinderen het water in, bij een temperatuur van ruim 6 graden en een mild zonnetje. Na de duik was er erwtensoep bij de ‘koek en zopie keet’ van de ijsvereniging. Op de website lezen we: ‘Ook al heet het een duik, er kan niet gedoken worden’. De inschrijving voor 2017 is reeds geopend. Bikkels.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500