Voor de harddenkende Rotterdammer

Een museum werkt aan de geestelijke gezondheid van de stad en dat is ook belangrijk

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Sjarel Ex, directeur van Boijmans van Beuningen, reageert op de kritiek van het Erasmus MC over de locatie van het Collectiegebouw. Volgens het ziekenhuis is het grote glimmende bouwwerk, dat pal naast de tuin van de psychiatrische kinderkliniek van het ziekenhuis komt te staan, juist schadelijk voor het herstel van de patiëntjes. Deze kinderen zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf, zoals spiegelende oppervlakken.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
 1. Profielbeeld van Paul
  Paul

  Kinder patienten heb je het over, kinder patiënten met psychische aandoeningen en dan gaat één of andere trekdrop het belachelijk maken door een soortgelijk uispraak te doen.
  Eigen belangen boven het welzijn van een ander stellen!??!

  Het moet er zal er komen, want tja, prestige projectje. Ga lekker in het SHELL gebouw zitten, staat helemaal leeg!

 2. Profielbeeld van Robin
  Robin

  Hippe Quote, die volgens mij voor de rechter gegeven is. Maar erg sterk vind ik hem niet. Ik denk dat maar 10% van de Rotterdammers daadwerkelijk op een “culturele injectie” als deze zit te wachten.

  En als je een beetje weet om wat voor patiënten het hier gaat zou je je uiterste best doen om te zorgen dat zij hier geen last van hebben (en dan heb ik het niet over een bomenrij die in de herfst geen blad meer heeft). Deze opmerking is een tegenaanval en geenszins een handreiking. Wellicht zelfs onderschatting van wat hier speelt… Jammer, kan echt beter aangepakt worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1