Voor de harddenkende Rotterdammer
VERS_Prehistorische_drol_melaniedrent
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: archeologische schatten op de Tweede Maasvlakte.
Fossielen uit de oertijd vind je tegenwoordig moeiteloos op de Tweede Maasvlakte, lazen we vorige week in het Algemeen Dagblad. Het strand werd ooit opgespoten met zand uit zee en daarin blijken de nodige archeologische en paleontologische schatten verborgen te zitten. Meest opmerkelijke vondst tot nu toe, zo meldt de krant: een stukje menselijke schedel van 9000 jaar oud. Maar ook wervels van een mammoet, een versteende beverkies of hyenakeutels – zeg maar gerust drollen – worden regelmatig gevonden. Liefhebber Walter Langendoen speelt in op dit spannende gevoel van historie en geeft regelmatig zondagse rondleidingen aan iedereen die wil komen speuren. Volgende editie: 28 februari.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500