Was Getekend19 februari 2016

Was Getekend: Oude drollen vangen

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: archeologische schatten op de Tweede Maasvlakte.

Fossielen uit de oertijd vind je tegenwoordig moeiteloos op de Tweede Maasvlakte, lazen we vorige week in het Algemeen Dagblad. Het strand werd ooit opgespoten met zand uit zee en daarin blijken de nodige archeologische en paleontologische schatten verborgen te zitten. Meest opmerkelijke vondst tot nu toe, zo meldt de krant: een stukje menselijke schedel van 9000 jaar oud. Maar ook wervels van een mammoet, een versteende beverkies of hyenakeutels – zeg maar gerust drollen – worden regelmatig gevonden. Liefhebber Walter Langendoen speelt in op dit spannende gevoel van historie en geeft regelmatig zondagse rondleidingen aan iedereen die wil komen speuren. Volgende editie: 28 februari.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:archeologie, fossielen en Tweede Maasvlakte

Sectie: Was Getekend

kaart: Tweede Maasvlakte, Maasvlakte Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiƫren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *