Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam wordt steeds mooier, waardoor de typische lelijkheid verdwijnt. Als reactie hierop fotografeert Maarten Vromans door mens, natuur en het weer getekende plekken in de stad.

Rond Valentijnsdag riep Julian Schaap op tot meer waardering en liefde voor de Rotterdamse lelijkheid. Rotterdam wordt steeds mooier, terwijl de plekken die in wanstaltigheid uitblinken verdwijnen. Gelukkig is er nog genoeg schitterende onooglijkheid te ontdekken in de ontwikkeling naar een esthetisch verantwoorde, moderne stad.
Maarten Vromans ziet de verdwijnende lelijkheid ook als hij met zijn fotocamera door Rotterdam loopt. Hij startte het project Urban Erosion, waarin de invloed van mens, natuur en het weer op de stedelijke bebouwing van Rotterdam centraal staat. Want, zoals hij zelf stelt, “met de tijd raakt onze omgeving doorleefd, en daardoor mooier dan architecten, stedenbouwkundigen en planologen ooit hadden kunnen bedenken”. Als tweede lofzang, maar dan in beeld, presenteert Vers Beton een serie foto’s uit Urban Erosion.

Bezoek hier de website van Maarten Vromans voor meer informatie en beeld.

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

_MG_7952

Maarten Vromans

Maarten Vromans (1975) fotografeert de invloed die elementen als mens, natuur en weer hebben op de stedelijke bebouwing van Rotterdam. Voor zijn project Urban Erosion werkt hij voornamelijk in Rotterdam, maar ook elders in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is hij copywriter en conceptontwikkelaar bij De Haagse Hogeschool.

Profiel-pagina
Lees één reactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.