Stedelijke ontwikkeling & architectuur10 maart 2016

Doorleefd Rotterdam in beeld

Rotterdam wordt steeds mooier, waardoor de typische lelijkheid verdwijnt. Als reactie hierop fotografeert Maarten Vromans door mens, natuur en het weer getekende plekken in de stad.

Beeld van Maarten Vromans

Rond Valentijnsdag riep Julian Schaap op tot meer waardering en liefde voor de Rotterdamse lelijkheid. Rotterdam wordt steeds mooier, terwijl de plekken die in wanstaltigheid uitblinken verdwijnen. Gelukkig is er nog genoeg schitterende onooglijkheid te ontdekken in de ontwikkeling naar een esthetisch verantwoorde, moderne stad.

Maarten Vromans ziet de verdwijnende lelijkheid ook als hij met zijn fotocamera door Rotterdam loopt. Hij startte het project Urban Erosion, waarin de invloed van mens, natuur en het weer op de stedelijke bebouwing van Rotterdam centraal staat. Want, zoals hij zelf stelt, “met de tijd raakt onze omgeving doorleefd, en daardoor mooier dan architecten, stedenbouwkundigen en planologen ooit hadden kunnen bedenken”. Als tweede lofzang, maar dan in beeld, presenteert Vers Beton een serie foto’s uit Urban Erosion.

Bezoek hier de website van Maarten Vromans voor meer informatie en beeld.

De sectie Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door AIR, het Architectuur Instituut Rotterdam. (meer info)

Reageer of deel op Social Media

Tags:fotografie, lelijkheid, lofzang, stadsontwikkeling en Urban Erosion

Sectie: Stedelijke ontwikkeling & architectuur

kaart: Van Meekerenstraat, Rotterdam, Nederland
Bouwen is Macht: speel nu de game!

Vers Beton ontwikkelde een journalistieke game over bouwen en stadsontwikkeling naar aanleiding van het onderzoeksdossier De Bouwende Macht. Speel hem hier: https://bouwenismacht.versbeton.nl/

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *