BeeldHuman interest27 mei 2016

En daar gaan ze weer: 1300 kinderen slingeren door Delfshaven

Beeldreportage

Alweer de tiende editie van de avondvierdaagse in Delfshaven. Frans Hanswijk maakte de vrolijke fotoreeks van dit jaarlijks evenement. 

Beeld van Frank Hanswijk

Tien jaar al wordt de Avondvierdaagse Delfshaven gehouden. Dit jaar liepen er bijna dertienhonderd kinderen en zo’n vijfhonderd ouders mee van twintig scholen uit de wijk.

Lees ookBeeldSlierende kinderen door DelfshavenEditie 2015

De organisatoren, betrokken inwoners van Delfshaven, hebben maar één doel: dat zo veel mogelijk kinderen met plezier meelopen. Mooi meegenomen als ze ook iets meer van hun stadsdeel leren kennen: het Dakpark, De Voedseltuin, spoordijk Spangen, Bartel Wiltonkade of Spoortuin. Met deze eenvoudige formule – samen door de wijk wandelen – stimuleren we de betrokkenheid met elkaar en met de wijk.

Deze lustrumeditie werd extra feestelijk ingevuld met traktaties van supermarkten, een verjaarskadootje van de honderdjarige Montessorischool, limonade van Singeldingen, een exclusieve wandeling dwars door de dierentuin en een compleet met slingers versierde Heemraadsingel en Heemraadplein. De fundamenten voor een langdurige vierdaagse-traditie in Delfshaven zijn in tien jaar stevig verankerd in wijk.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Avondvierdaagse, beeldserie, Delfshaven, kinderen, Rotterdamse wijken en wandelen

Secties: Beeld en Human interest

kaart: Delfshaven
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • draag inhoudelijk bij aan de discussie (en ja, humor mag, graag zelfs!)
  • blijf on-topic
  • speel op de bal, niet op de man

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *