BeeldKunst & Cultuur10 mei 2016

Rotterdam, Rough City

Preview van foto-expositie

Vanaf donderdag 12 mei kun je op het Rodezand Rotterdamse straattaferelen bekijken in de foto-expositie Rough City van Vers Beton-fotograaf Marcel Kollen. Wij geven alvast een voorproefje. 

Beeld van Marcel Kollen

Rotterdam is een stad van bijzondere gebouwen, maar ook van een grote diversiteit aan inwoners. In deze fotoserie ligt de nadruk op de mensen in Rotterdam. Marcel Kollen maakt het metropolitane karakter van de stad zichtbaar door de bewoners binnen zijn kader in beeld te brengen. Wat bindt deze mensen? Het karakter van hun stad?

Wie er oog voor heeft, ziet in het Rotterdamse straatbeeld een rijke schakering van mensen. Verrassend, rommelig, rauw zelfs: de Rough City. Maar ook een mooi voorbeeld van ‘de warme stad’.

De openluchtexpositie Rough City is te zien van 12 mei t/m 26 juni op de Rodezand/Meent. Het begeleidende boekje is te verkrijgen bij Museum Rotterdam, waar op beeldschermen ook een vergelijking wordt gemaakt tussen de foto’s van Marcel Kollen en foto’s uit het stadsarchief Rotterdam anno jaren zeventig.

Reageer of deel op Social Media

Tags:expositie, Museum Rotterdam, Rotterdam viert de stad! en Rough City

Secties: Beeld en Kunst & Cultuur

kaart: Rodezand, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *