Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanaf donderdag 12 mei kun je op het Rodezand Rotterdamse straattaferelen bekijken in de foto-expositie Rough City van Vers Beton-fotograaf Marcel Kollen. Wij geven alvast een voorproefje. 

Rotterdam is een stad van bijzondere gebouwen, maar ook van een grote diversiteit aan inwoners. In deze fotoserie ligt de nadruk op de mensen in Rotterdam. Marcel Kollen maakt het metropolitane karakter van de stad zichtbaar door de bewoners binnen zijn kader in beeld te brengen. Wat bindt deze mensen? Het karakter van hun stad?
Wie er oog voor heeft, ziet in het Rotterdamse straatbeeld een rijke schakering van mensen. Verrassend, rommelig, rauw zelfs: de Rough City. Maar ook een mooi voorbeeld van ‘de warme stad’.

De openluchtexpositie Rough City is te zien van 12 mei t/m 26 juni op de Rodezand/Meent. Het begeleidende boekje is te verkrijgen bij Museum Rotterdam, waar op beeldschermen ook een vergelijking wordt gemaakt tussen de foto’s van Marcel Kollen en foto’s uit het stadsarchief Rotterdam anno jaren zeventig.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina
Marcel Kollen

Marcel Kollen

Marcel Kollen (1972) is een Rotterdamse fotograaf. Hij legt graag het dagelijks leven vast: straattaferelen, verlaten landschappen of eenzame wandelaars. In 2014 maakte hij het boek ‘Off Rotterdam’ over Rotterdamse muzikanten. Rotterdam voelt voor hem na lange reizen als thuis. Hij houdt van de duidelijkheid van Rotterdammers en de positieve vibe van de laatste jaren.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500