voor de harddenkende Rotterdammer

Stichting Stadsmuziek en Vers Beton organiseren een unieke wedstrijd: componeer een liedje voor het klokkenspel van de Laurenstoren en hoor het een half jaar lang dagelijks door de stad galmen!

laurenstoren_speeltrommel
Speeltrommelwedstrijd Beeld door: beeld: Eva Wijers

We roepen iedere Rotterdammer op om een melodie van 30 seconden te componeren. Dat kan op een instrument, maar zingen of fluiten mag ook. Je hoeft geen muzikant of producer te zijn om mee te doen. Let op: we zoeken een unieke compositie. Dus geen covers, bewerkingen of remixen. Op de wedstrijdpagina lees je meer over de spelregels van deze wedstrijd en bekijk de video hieronder.

Bron: beeld: vimeo.com

Jouw liedje een half jaar lang te horen in de hele stad

De inzending moet uiterlijk 31 juli 2016 binnen zijn. De juryleden worden binnenkort bekend gemaakt. Zij kiezen de winnaar die een half jaar lang op het hele uur te horen is in de Laurenstoren. In augustus is er een online stemronde op Vers Beton. Dit levert een publiekswinnaar op die een half jaar lang op het halve uur te horen is. Als troostprijs zal de jury tien composities kiezen die de beiaardier live zal spelen op het carillon.

Fluiten, opnemen, inzenden

Schrijf een melodie, bespeel het op een willekeurig instrument (je mag het ook zingen of fluiten) en neem het op. Bijvoorbeeld met je telefoon. Lees op versbeton.nl/liedje precies na waar je unieke melodie aan moet voldoen, hoe je jouw compositie kunt insturen en wat de spelregels zijn.

Stadsmuziek logo

De speeltrommelwedstrijd is georganiseerd in samenwerking met Stichting Stadsmuziek

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

2d38c04bd249ad4f0720a4736b231294

Hilde Westerink

uitgever

Hilde Westerink (1979) kan van alles een beetje, maar veel balletjes in de lucht houden is haar specialiteit. Hilde is freelance projectmanager en zakelijk leider van Vers Beton. Schrijven wil ze ook, maar daar komt ze veel te weinig aan toe.
hilde@versbeton.nl

Profiel-pagina
Eva-Wijers

Eva Wijers

Profiel-pagina
Nog geen reacties