Kunst & Cultuur9 mei 2016

Wedstrijd: Schrijf een liedje voor de Laurenstoren!

Beklim het hoogste podium van de stad

Stichting Stadsmuziek en Vers Beton organiseren een unieke wedstrijd: componeer een liedje voor het klokkenspel van de Laurenstoren en hoor het een half jaar lang dagelijks door de stad galmen!

Speeltrommelwedstrijd Beeld: Eva Wijers

We roepen iedere Rotterdammer op om een melodie van 30 seconden te componeren. Dat kan op een instrument, maar zingen of fluiten mag ook. Je hoeft geen muzikant of producer te zijn om mee te doen. Let op: we zoeken een unieke compositie. Dus geen covers, bewerkingen of remixen. Op de wedstrijdpagina lees je meer over de spelregels van deze wedstrijd en bekijk de video hieronder.

Ga naar de wedstrijdpagina

Jouw liedje een half jaar lang te horen in de hele stad

De inzending moet uiterlijk 31 juli 2016 binnen zijn. De juryleden worden binnenkort bekend gemaakt. Zij kiezen de winnaar die een half jaar lang op het hele uur te horen is in de Laurenstoren. In augustus is er een online stemronde op Vers Beton. Dit levert een publiekswinnaar op die een half jaar lang op het halve uur te horen is. Als troostprijs zal de jury tien composities kiezen die de beiaardier live zal spelen op het carillon.

Fluiten, opnemen, inzenden

Schrijf een melodie, bespeel het op een willekeurig instrument (je mag het ook zingen of fluiten) en neem het op. Bijvoorbeeld met je telefoon. Lees op versbeton.nl/liedje precies na waar je unieke melodie aan moet voldoen, hoe je jouw compositie kunt insturen en wat de spelregels zijn.

Lees hier alle spelregelsGa naar de wedstrijdpagina

De speeltrommelwedstrijd is georganiseerd in samenwerking met Stichting Stadsmuziek

Reageer of deel op Social Media

Tags:centrum, Laurenskerk, laurenstoren, liedje, speeltrommelwedstrijd, stadsbeiaardier en wedstrijd

Sectie: Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *