De kleinste eenheidHuman interest2 juni 2016

Gezocht: kandidaten voor nieuwe documentaireserie

Oproep

Open Rotterdam en Vers Beton maken deze zomer ‘de Kleinste Eenheid’, een nieuwe documentaireserie over Rotterdam. Wij zoeken voor enkele onderwerpen nog kandidaten die hieraan mee willen doen. Help je mee zoeken?

Beeld: Mark van Wijk

Laten we wel wezen: Rotterdam is de enige échte stad van Nederland. Hier spelen de grootste stedelijke ontwikkelingen – en problemen. Maar door die grootte vergeten we vaak wat ze betekenen. Zo zijn 230 duizend Rotterdammers eenzaam. Maar wat is dat, eenzaamheid? Ook staan de banen van ruim driehonderduizend Rotterdammers op het spel door automatisering. Maar wat doet dat met een mens?

Om daar achter te komen, brengen we vijf grote trends, fenomenen en problemen terug naar de kleinste eenheid: één Rotterdammer. Via een interview leren we de mens kennen die hoort bij het onderwerp. Hoe ervaart deze dit onderwerp? Maar ook: waar komt ‘ie vandaan en hoe ziet de toekomst eruit? Het resultaat hiervan publiceren we als geluidsreportage, video-item en geschreven artikel.

Voor enkele onderwerpen zoeken we nog naar een geschikte kandidaat. Deze persoon wordt op twee momenten geïnterviewd: eenmaal een lang vraaggesprek (voor de podcast en het artikel) en eenmaal een korte video-opname (voor het video-item). Ben jij de persoon die we zoeken? Of ken je mogelijk een geschikte kandidaat? Dan horen we graag van je via de reacties bij dit artikel of via inge@versbeton.nl. Ook voor al je vragen en opmerkingen kun je hier terecht. Bij voorbaat dank!

Mini-multiculturaliteit

Er zijn in Rotterdam enkele tientallen etniciteiten waarvan er maar één bewoner is. Wie kent één van deze personen? En wil deze persoon erover praten hoe het is om de enige te zijn?

Andorra
Antigua
Australisch Nieuwguinea
Bechuanaland
Bhutan
Cabinda
Equatoriaalguinee
Frans Indië
Gibraltar
Johore
Kanaaleilanden
Kelantan
Kongo Brazzaville
Kyrgyzstan
Lesotho
Liechtenstein
Maldiven
Marshalleilanden
Nauru
Nyasaland
Saint Kitts-Nevis-Anguilla
San Marino
Spitsbergen
Trucial Oman

Anti-AZC

De komst van een AZC in Beverwaard heeft veel reacties opgeleverd. Welke tegenstander wil vertellen waar deze weerstand vandaan komt?

Man vs machine

Of het nu in de havens of op het kantoor is: door automatisering en robotisering gaan steeds meer banen verloren. Wie heeft het onderspit gedolven tegen een computer en wil daarover vertellen?

De Kleinste Eenheid wordt gemaakt voor en door OPEN Rotterdam en Vers Beton. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Anti-AZC, de kleinste eenheid, Man vs machine, Mini-multiculturaliteit en podcast

Secties: De kleinste eenheid en Human interest

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *