Voor de harddenkende Rotterdammer

Wat alle Rotterdammers Rotterdammer maakt is aldus de laagopgeleide arbeideristische essentie van de stad

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Zihni Özdil betoogt in de NRC dat Rotterdam al jaren probeert iets te zijn wat het niet is. Ondanks alle pogingen om de stad te ‘verhippen’, blijft Rotterdam een “broeinest van extreemrechts”, en de stad met de “hoogste werkloosheid, hoogste huishoudschulden, hoogste fijnstofgehalte in de lucht, leegstaande luxekantoren, het hardvochtigste beleid richting armen, enzovoorts”.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
Lees 6 reacties
 1. Profielbeeld van Pim Smit
  Pim Smit

  Zo waar! Zo waar!
  Maar een Brooklyn aan de Maas kan er toch nog wel van af?

 2. Profielbeeld van Tom
  Tom

  Twee weken geleden de hokjesman gekeken en daar kwam deze “geschiedkundige/intellectueel” langs met zijn gefrustreerde mening over zijn oude stad. Vervolgens blijft de plaat hangen en schrijft hij met hetzelfde riedeltje in z’n column. Waarom krijgt deze man nogmaals een podium met z’n herkouwde getrap tegen Rotterdam nu hij in Amsterdam woont. Ja, ik begrijp dat het een kritisch uitlating is naar z’n oude stad, maar is wel erg veel van hetzelfde bij hem, wat weinig nieuws brengt.

  1. Profielbeeld van A.F.
   A.F.

   Treffend gezegd Tom. Same ol’, same ol’. Als dhr. Özdil daadwerkelijk zoveel van deze stad houdt zoals hij oa in de Hokjesman aangeeft, dan zou hij zijn handen uit de mouwen steken en verandering teweeg brengen. Heb een grote waardering voor analytici die de vinger op de zere plek weten te leggen, maar nog meer voor degenen die de problemen aanpakken. Hoewel het begint met analyseren, is het geen kunst om de benoemde problemen in Rotterdam te achterhalen. Naar mening zou hij zijn energie beter kunnen steken in het oplossen van benoemd problematiek. Maar dhr. Özdil ontvlucht de stad liever dan dat hij er ‘verpietert‘. Hij zwakt zo zijn eigen geloofwaardigheid af.

 3. Profielbeeld van Paul
  Paul

  Wie?

  Erg lachwekkende column, maar wat ie nou probeert te vertellen weet ik niet. Is alleen maar hun/wij aan het praten en doet dat ook op stadsniveau

  Ik denk het volgende: Amsterdam heeft het, Rotterdam, heeft het niet nodig!

 4. Profielbeeld van David
  David

  Waarom krijgt iemand die niet erg goed schrijft, die weinig creatieve onderwerpen aansnijdt, die zo mogelijk nog minder creatief daarover schrijft, die een sullig alfa-studietje ‘Geschiedenis’ heeft gedaan en die blijk geeft een vrij middelmatig intellect te hebben, een column in NRC???

  1. Profielbeeld van David
   David

   Vanmiddag zei iemand het al op Radio 1: Tegenwoordig hoef je niks meer te kunnen om ‘bekend’ te worden. Er zijn tegenwoordig meer bekende dan onbekende Nederlanders. Er zijn meer ‘schrijvers’ dan niet-schrijvers, en zijn meer hoger opgeleiden dan lager opgeleiden etc.. En dat alles resulteert er in dat het een grote middelmatige en talentloze soep is geworden in de media.

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500