Advertentie

klein_botanical_topbanner
Voor de harddenkende Rotterdammer

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis in de wederopbouw. Naast de portretreeks bestaat dit project uit een 8-delige documentaire serie van regisseur Tim van den Hoff en Dore van Duivenbode. Bekijk hier de eerste aflevering over Rotterdammers met Schotse en Italiaanse roots: ‘Een nieuw begin’.

Bron: beeld: www.youtube.com
01_53A2320

Lees meer

Opnieuw beginnen

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis. Wie kwamen…

Al voor Rotterdam werd platgegooid hadden verschillende migrantengroepen hier een thuis gemaakt. Zij moesten ook opnieuw beginnen na het bombardement en hebben letterlijk of figuurlijk de eerste stenen gelegd van de Wederopbouw. Al meer dan driehonderd jaar geleden waren de Schotten in Rotterdam te vinden en stichtten zij de Scots International Church. Na het bombardement bouwden ze een nieuwe kerk achter de Witte de Withstraat. Marion Pot was er vanaf de eerste steen bij. De familie Betti was in 1922 de eerste Italiaanse familie die een ijszaak in de stad opende en later ook pizza’s ging verkopen. Tegenwoordig heeft achterkleinzoon Bruno Giuntoli er de dagelijkse leiding. In de Rotterdamse haven werkt Bob Weerman als roeier bij de KVRE. Hij is een kwart Schots en behoorlijk trots op zijn roots.

Voordat je verder leest...

Je kunt dit artikel gratis lezen, maar wij kunnen het niet gratis maken. Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina
Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.