Voor de harddenkende Rotterdammer

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis in de wederopbouw. Naast de portretreeks bestaat dit project uit een 8-delige documentaire serie van regisseur Tim van den Hoff en Dore van Duivenbode. Bekijk hier de vierde aflevering:

Bron: beeld: www.youtube.com

De gezinshereniging bracht in de jaren zeventig Turkse families naar Rotterdam. En door de onafhankelijkheid van Suriname verhuisden Surinamers naar Nederland. Hoe maakten zij van Rotterdam een nieuw thuis?
Mildred Korstam begeleidt de Surinaamse seniorengroep Ajuma en maakt een wekelijks radioprogramma om contact te houden met de ouderen. Veyis Șenyürek is voorzitter van woongroep Orkide, waar 25 Turkse gezinnen wonen, die als gastarbeiders naar Rotterdam waren gekomen. Maatschappijleraar Halil Karaaslan probeert jongeren hun eigen definitie van succes te laten bepalen. Lloyd Hunte heeft de eerste Surinaamse dragersvereniging  in Nederland en brengt overledenen dansend naar hun laatste rustplaats.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.