Grenzeloze RotterdammersVideo24 juli 2016

Video: De grenzen voorbij

Grenzeloze Rotterdammers de docu deel 8/8

Tegenwoordig is Rotterdam een toeristenbestemming geworden. Dat we zo ver gekomen zijn en een fonkelnieuwe stad hebben gemaakt heeft ook weer aantrekkingskracht op mensen die een nieuw leven willen beginnen in Rotterdam. Van Syrische vluchtelingen op zoek naar houvast tot Chinese expats die voor architectuur en handel komen.

Grenzeloze Rotterdammers de docu deel 8/8: De grenzen voorbij

Yan Zhang kwam vanuit Shanghai voor een master naar de Willem de Kooning academie en pendelt heen en weer tussen deze steden, op zoek naar culturele uitwisseling. Nebras Salheb ontweek de dienstplicht in Syrië en even later de oorlog door in Nederland te gaan studeren. Sinds kort werkt hij bij een architectenbureau.

Annie Tao werd met haar gezin naar Europa gestuurd om een nieuwe vestiging van het Chinese moederbedrijf op te zetten en de Nederlandse markt te verkennen. Salim Alassad ontvluchtte de oorlog in Syrie en organiseert een bijeenkomst in Leeszaal West voor andere Syrische vluchtelingen.

Reageer of deel op Social Media

Tags:China, Chinezen, expats, handel, integratie, oorlog, Rotterdam, Syrië, Syriërs, toerisme, vluchtelingen en wereldstad

Secties: Grenzeloze Rotterdammers en Video

Over Grenzeloze Rotterdammers

De meer dan 170 nationaliteiten hebben allen een geschiedenis in Rotterdam, soms al generaties lang. Tussen de repatrianten uit voormalig Nederlands-Indië en de huidige Syrische vluchtelingen zitten decennia van postkoloniale migratie, gastarbeid en interne Europese emigratie. In deze achtdelige serie vertelt Grenzeloze Rotterdammers hoe zij zich in de stad hebben geworteld. Grenzeloze Rotterdammers is een initiatief van regisseur Tim van den Hoff en journalist Dore van Duivenbode.

mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Stichting Volkskracht, Stichting Democratie en Media, Prins Bernard Cultuur Fonds

Grenzeloze Rotterdammers is onderdeel van Rotterdam Viert de Stad!

Publieksinfo

expositie
5 juni – 31 juli
Leuvehaven 59
10:00 – 19:00
gratis toegankelijk en in samenwerking met Aicha El-fassi van Wijkkeuken Zuid

televisieserie
iedere dinsdag bij OPEN Rotterdam om 18:15, iedere zondag bij RTV Rijnmond om 17:19, vanaf zondag online bij Vers Beton

Meer info: bezoek de Facebookpagina.

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *