voor de harddenkende Rotterdammer

Tegenwoordig is Rotterdam een toeristenbestemming geworden. Dat we zo ver gekomen zijn en een fonkelnieuwe stad hebben gemaakt heeft ook weer aantrekkingskracht op mensen die een nieuw leven willen beginnen in Rotterdam. Van Syrische vluchtelingen op zoek naar houvast tot Chinese expats die voor architectuur en handel komen.

Grenzeloze Rotterdammers de docu deel 8/8: De grenzen voorbij Bron: beeld: www.youtube.com

Yan Zhang kwam vanuit Shanghai voor een master naar de Willem de Kooning academie en pendelt heen en weer tussen deze steden, op zoek naar culturele uitwisseling. Nebras Salheb ontweek de dienstplicht in Syrië en even later de oorlog door in Nederland te gaan studeren. Sinds kort werkt hij bij een architectenbureau.
Annie Tao werd met haar gezin naar Europa gestuurd om een nieuwe vestiging van het Chinese moederbedrijf op te zetten en de Nederlandse markt te verkennen. Salim Alassad ontvluchtte de oorlog in Syrie en organiseert een bijeenkomst in Leeszaal West voor andere Syrische vluchtelingen.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina
Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties