Voor de harddenkende Rotterdammer

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis in de wederopbouw. Naast de portretreeks bestaat dit project uit een 8-delige documentaire serie van regisseur Tim van den Hoff en Dore van Duivenbode. Bekijk hier de vijfde aflevering: Een hoorbare stem.

Aflevering 5 van Grenzeloze Rotterdammers Bron: beeld: www.youtube.com

In de jaren tachtig ontvluchtten de Chilenen de dictatuur van Pinochet en zochten de Marokkanen een plek om hun geloof te belijden. Hoe lieten zij hun stem horen in Rotterdam?
Op zoek naar een grotere ruimte nam de Marokkaanse moskeevereniging An-Nasr in de jaren tachtig de leegstaande Mathenesserkerk over. Hadj Reyani roept er sindsdien op tot het gebed. In de Essalaam moskee op Zuid probeert imam Azzedine Karrat de brug te slaan tussen zijn gemeenschap van gelovigen en de rest van de buurt.
Kunstenaar Juan Heinsohn Huala vluchtte met zijn familie uit Chili tijdens de dictatuur van Pinochet. Via kunst en cultuur probeert hij mensen met elkaar te verbinden. In het HipHopHuis is Juans dochter Lisa met haar club Sprakuhloos bezig met een open mic avond.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina
Lees 2 reacties