Voor de harddenkende Rotterdammer

Grenzeloze Rotterdammers vertelt over de Rotterdamse migratiegeschiedenis in de wederopbouw. In de zevende aflevering van de docuserie: na de aansluiting bij de EU kwam er vanaf 2004 een nieuwe lichting Polen naar Rotterdam. Een paar jaar later sloot ook Bulgarije zich aan. Hoe verwezenlijken zij hun Europese droom?

Bron: beeld: www.youtube.com

In deze aflevering leren we Monica Raczek kennen. Ze heeft in Polen rechten gestudeerd en kwam net als haar man voor betere arbeidskansen naar Nederland. Petia Ivanova kwam al 18 jaar geleden uit Bulgarije naar Rotterdam en helpt andere Bulgaren een beetje op weg. Ventsi Shopov is klusjesman en werd door Petia geholpen in Nederland te werken. Tot slot spreekt Dore met Joanna Smolarz, zij kwam voor haar geliefde vanuit Polen naar Rotterdam en werd op slag verliefd op de Maasvlakte.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina
Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode

Dore van Duivenbode (1985) is freelance journalist voor print media, online en voor televisie.
Zij maakt portretten, reportages en documentaires voor onder meer NRC, Vrij Nederland, VPRO, IFFR en RTV Rijnmond.

Profiel-pagina
Nog geen reacties