Beeld1 september 2016

Deze drie Vers Beton fotografen strijden voor de Kracht van Rotterdam

stem op de publieksprijs

Tot 18 september kan je stemmen voor de publieksprijs van De Kracht van Rotterdam. Dit jaar doen er drie Vers Beton fotografen mee met deze stadsexpositie voor fotografie.

De Kracht van Rotterdam wil de stad laten zien door de ogen van jonge getalenteerde fotografen. De organisatie heeft achttien fotografen geselecteerd die onalledaagse foto’s maken van het dagelijks leven in alle wijken van Rotterdam. Dit project, dat jaarlijks terugkeert, mondt uit in een stadsexpositie. De beste foto’s worden gedurende een paar maanden op plekken getoond die toegankelijk zijn voor het publiek. In toonaangevende gebouwen zoals De Rotterdam, op flatgebouwen, op trams, in het Maasstad Ziekenhuis en op bruggen en pleinen.

Dit jaar doen er drie fotografen mee van Vers Beton, die elk een wijk toebedeeld kregen. We stellen ze hieronder aan jullie voor. Van 1 tot 18 september 2016 kan je stemmen op jouw favoriete foto voor de publieksprijs van deze editie van De Kracht van Rotterdam. (En ja, daar kunnen ze een leuk zakcentje mee winnen!)

Willem de Kam (Schiebroek & Hillegersberg)

Beeld: Willem de Kam

Twee uitersten ten noorden van de ring, kreeg Willem voor zijn rekening: “Hillegersberg lijkt soms op een gated community, terwijl in Schiebroek vergeten sleutels in de voordeur van de portiekflat zitten”. Met een open blik bezocht hij deze wijken en veranderde van vreemde in een ‘buurman’ met een fotocamera. De foto aan het water staat voor hem symbool voor het gesloten Hillegersberg. Je kunt er glimpjes opvangen van ieder zijn eigen afgezonderde eiland. Soms letterlijk. In Schiebroek is alles veel opener. Mensen zien de straat meer als onderdeel van hun thuis.

Joke Schut (IJsselmonde & Beverwaard)

Beeld: Joke Schut

Joke Schut is in 2013 afgestudeerd als portretfotograaf aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een voorliefde voor documentaire portretten. Die is in haar hedendaagse werken nog steeds terug te vinden. Als scherpe observator legt zij de momenten vast met het oog van een journalist. Tegelijkertijd, door haar keuze voor belichting en uitsnede, geeft zij de magie van haar onderwerp weer. In IJsselmonde en Beverwaard legde zij honden en hun baasjes vast.

Salih Kilic (Charlois)

Beeld: Salih Kilic

Salih Kilic is freelance reportage fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Zo liep hij voor De Kracht van Rotterdam mee met de Rotterdamse brandweer, maar kon je hem ook vinden in een moskee, een Feyenoordkroeg of bij de spoedeisende hulp in Charlois. Salih vond steeds weer leef- en werkomgevingen met groepen mensen die zich op een bepaalde manier kleden en eigen regels kennen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen.

Er strijden nog 15 andere fotografen mee voor de publieksprijsBekijk ze hier en stem!
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:De Kracht van Rotterdam, fotografie en publieksprijs

Sectie: Beeld

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *