Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Tot 18 september kan je stemmen voor de publieksprijs van De Kracht van Rotterdam. Dit jaar doen er drie Vers Beton fotografen mee met deze stadsexpositie voor fotografie.
De Kracht van Rotterdam wil de stad laten zien door de ogen van jonge getalenteerde fotografen. De organisatie heeft achttien fotografen geselecteerd die onalledaagse foto’s maken van het dagelijks leven in alle wijken van Rotterdam. Dit project, dat jaarlijks terugkeert, mondt uit in een stadsexpositie. De beste foto’s worden gedurende een paar maanden op plekken getoond die toegankelijk zijn voor het publiek. In toonaangevende gebouwen zoals De Rotterdam, op flatgebouwen, op trams, in het Maasstad Ziekenhuis en op bruggen en pleinen.
Dit jaar doen er drie fotografen mee van Vers Beton, die elk een wijk toebedeeld kregen. We stellen ze hieronder aan jullie voor. Van 1 tot 18 september 2016 kan je stemmen op jouw favoriete foto voor de publieksprijs van deze editie van De Kracht van Rotterdam. (En ja, daar kunnen ze een leuk zakcentje mee winnen!)

Willem de Kam (Schiebroek & Hillegersberg)

_MG_3844-bewerkt_Willem de Kam
Beeld door: beeld: Willem de Kam

Twee uitersten ten noorden van de ring, kreeg Willem voor zijn rekening: “Hillegersberg lijkt soms op een gated community, terwijl in Schiebroek vergeten sleutels in de voordeur van de portiekflat zitten”. Met een open blik bezocht hij deze wijken en veranderde van vreemde in een ‘buurman’ met een fotocamera. De foto aan het water staat voor hem symbool voor het gesloten Hillegersberg. Je kunt er glimpjes opvangen van ieder zijn eigen afgezonderde eiland. Soms letterlijk. In Schiebroek is alles veel opener. Mensen zien de straat meer als onderdeel van hun thuis.

Joke Schut (IJsselmonde & Beverwaard)

Beverwaard.23.14.JokeSchut.Klein
Beeld door: beeld: Joke Schut

Joke Schut is in 2013 afgestudeerd als portretfotograaf aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een voorliefde voor documentaire portretten. Die is in haar hedendaagse werken nog steeds terug te vinden. Als scherpe observator legt zij de momenten vast met het oog van een journalist. Tegelijkertijd, door haar keuze voor belichting en uitsnede, geeft zij de magie van haar onderwerp weer. In IJsselmonde en Beverwaard legde zij honden en hun baasjes vast.

Salih Kilic (Charlois)

charlois.0628.Salih_Kilic.klein_
Beeld door: beeld: Salih Kilic

Salih Kilic is freelance reportage fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Zo liep hij voor De Kracht van Rotterdam mee met de Rotterdamse brandweer, maar kon je hem ook vinden in een moskee, een Feyenoordkroeg of bij de spoedeisende hulp in Charlois. Salih vond steeds weer leef- en werkomgevingen met groepen mensen die zich op een bepaalde manier kleden en eigen regels kennen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen.

Er strijden nog 15 andere fotografen mee voor de publieksprijs

Bekijk ze hier en stem!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

Chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kilic

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportage fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina
Willem1

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina
DSC_1570-2

Joke Schut

Joke Schut fotografeert het bijzondere in het alledaagse.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte