Kunst & Cultuur2 september 2016

Een Liedje voor de Laurenstoren: kies de winnaar!

stem voor de publieksprijs

De inzendtermijn van de wedstrijd Liedje voor de Laurenstoren is gesloten. Dat betekent dat er gestemd kan worden! Wie wint de publieksprijs, en welk muziekstuk hoor je het komende half jaar door de stad rondzingen?

Dit voorjaar lanceerden Vers Beton en Stichting Stadsmuziek de wedstrijd Liedje voor de Laurenstoren. We nodigden alle Rotterdammers uit om hún ‘Rotterdam-melodie’ in te zenden. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht: van zelfverklaarde ‘rasechte Rotterdammers’ tot een voormalig politieagent, een fluitiste, een singer-songwriter, een gepensioneerde dermatoloog – en dat is maar een willekeurige greep uit de biografieën van de inzenders.

Speeltrommelwedstrijd Beeld: Eva Wijers

Willekeurige weetjes over de inzendingen

Bij een divers palet aan inzendingen komen natuurlijk opmerkelijke zaken voorbij. We sommen er een aantal voor je op:

 • Er waren in totaal 32 inzendingen. 15 zijn er geselecteerd voor de online stemronde
 • De jongste deelnemer is 18 jaar, de oudste is 87 jaar
 • Er zijn 7 vrouwen en 24 mannen
 • Onder de inzenders ook een schoolklas: groep 5/6 van Montessoribasisschool Jacob Maris
 • Eén deelnemer woont in de Markthal. Zij wil niets liever dan haar eigen liedje naar binnen horen waaien vanaf de Laurenstoren
 • Waarom weet geen mens, maar twee afzonderlijke inzendingen kregen de titel ‘Charlois Blues’

Dit zijn de 15 kanshebbers

Beluister hieronder de playlist van Soundcloud. Elke inzending duurt ongeveer 30 seconden. Heb je een favoriet? Onthoud de naam en selecteer jouw winnaar in het formulier! Je emailadres is verplicht, want stemmen mag maar één keer. Met jouw gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.

Wat viel er ook alweer te winnen?

Je kunt stemmen tot donderdag 15 september om 12.00 uur. De publieksprijs gaat naar de inzending met de meeste stemmen (ja logisch natuurlijk, maar we zeggen het er toch maar even bij). De winnaar van de publieksprijs hoort zijn of haar inzending gedurende een half jaar op het halve uur van iedere dag door de stad galmen.

Er is ook een juryprijs. De jurywinnaar hoort zijn of haar inzending elk heel uur gedurende een half jaar. Deze geluksvogel mag bovendien op excursie naar Koninklijke Eijsbouts, de befaamde klokkengieter!

Beide winnaars worden op 15 september tussen 19.00 uur en 20.00 uur bekend gemaakt tijdens een besloten evenement op het dak van de Laurenstoren. Houd Vers Beton in de gaten voor de uitslag!

Alle deelnemers hebben inmiddels bericht gekregen – we danken iedereen voor zijn enthousiasme! En nu stemmen geblazen!

De wedstrijd Een Liedje voor de Laurenstoren is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Stadsmuziek. Wil je meer weten over de Laurenstoren en wat daar allemaal te beleven valt? Kijk dan ook eens op Torenmuziek.nl!

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:carillon, laurenstoren, liedje voor de Laurenstoren en wedstrijd

Sectie: Kunst & Cultuur

kaart: Laurenskerk, Grotekerkplein, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

 • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
 • Blijf on-topic
 • Speel op de bal, niet op de man
 • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
 • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
 • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
 • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *