Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

De inzendtermijn van de wedstrijd Liedje voor de Laurenstoren is gesloten. Dat betekent dat er gestemd kan worden! Wie wint de publieksprijs, en welk muziekstuk hoor je het komende half jaar door de stad rondzingen?

Dit voorjaar lanceerden Vers Beton en Stichting Stadsmuziek de wedstrijd Liedje voor de Laurenstoren. We nodigden alle Rotterdammers uit om hún ‘Rotterdam-melodie’ in te zenden. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht: van zelfverklaarde ‘rasechte Rotterdammers’ tot een voormalig politieagent, een fluitiste, een singer-songwriter, een gepensioneerde dermatoloog – en dat is maar een willekeurige greep uit de biografieën van de inzenders.

laurenstoren_speeltrommel
Speeltrommelwedstrijd Beeld door: beeld: Eva Wijers

Willekeurige weetjes over de inzendingen

Bij een divers palet aan inzendingen komen natuurlijk opmerkelijke zaken voorbij. We sommen er een aantal voor je op:

 • Er waren in totaal 32 inzendingen. 15 zijn er geselecteerd voor de online stemronde
 • De jongste deelnemer is 18 jaar, de oudste is 87 jaar
 • Er zijn 7 vrouwen en 24 mannen
 • Onder de inzenders ook een schoolklas: groep 5/6 van Montessoribasisschool Jacob Maris
 • Eén deelnemer woont in de Markthal. Zij wil niets liever dan haar eigen liedje naar binnen horen waaien vanaf de Laurenstoren
 • Waarom weet geen mens, maar twee afzonderlijke inzendingen kregen de titel ‘Charlois Blues’

Dit zijn de 15 kanshebbers

Beluister hieronder de playlist van Soundcloud. Elke inzending duurt ongeveer 30 seconden. Heb je een favoriet? Onthoud de naam en selecteer jouw winnaar in het formulier! Je emailadres is verplicht, want stemmen mag maar één keer. Met jouw gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan.

Bron: beeld: polldaddy.com

Wat viel er ook alweer te winnen?

Je kunt stemmen tot donderdag 15 september om 12.00 uur. De publieksprijs gaat naar de inzending met de meeste stemmen (ja logisch natuurlijk, maar we zeggen het er toch maar even bij). De winnaar van de publieksprijs hoort zijn of haar inzending gedurende een half jaar op het halve uur van iedere dag door de stad galmen.
Er is ook een juryprijs. De jurywinnaar hoort zijn of haar inzending elk heel uur gedurende een half jaar. Deze geluksvogel mag bovendien op excursie naar Koninklijke Eijsbouts, de befaamde klokkengieter!
Beide winnaars worden op 15 september tussen 19.00 uur en 20.00 uur bekend gemaakt tijdens een besloten evenement op het dak van de Laurenstoren. Houd Vers Beton in de gaten voor de uitslag!
Alle deelnemers hebben inmiddels bericht gekregen – we danken iedereen voor zijn enthousiasme! En nu stemmen geblazen!

Stadsmuziek logo

De wedstrijd Een Liedje voor de Laurenstoren is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Stadsmuziek. Wil je meer weten over de Laurenstoren en wat daar allemaal te beleven valt? Kijk dan ook eens op Torenmuziek.nl!

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

2d38c04bd249ad4f0720a4736b231294

Hilde Westerink

Uitgever

Hilde Westerink (1979) is uitgever van Vers Beton. Hilde kan van alles een beetje, maar veel balletjes in de lucht houden is haar specialiteit. Haar eerste publicatie ooit was een zine: Riot Grrrl Europe #1.
hilde@versbeton.nl

Profiel-pagina
Eva-Wijers

Eva Wijers

Illustrator

Profiel-pagina
Lees 22 reacties
 1. Profielbeeld van sam
  sam

  Goed gedaan Amba! Je hebt heel veel stemmen binnen gehaald en uit de mensen die als individueel een liedje hebben ingediend heb je gewonnen.

  Een group zou niet een compositie moeten kunnen inleveren.

 2. Profielbeeld van Simone
  Simone

  De kinderen van de klas 5/6 montessorischool Jacob Maris. Leuk vrolijk liedje en met een knappe tekst.
  ????

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte