Wetenschap en onderwijs7 oktober 2016

Aankondiging minicollege: Zijn Feyenoordsupporters trouwer dan supporters van andere clubs?

Jan van Ours, hoogleraar toegepaste economie, houdt college

Of het nu goed gaat of slecht met Feyenoord, het stadionbezoek neemt toe. Zijn Feyenoordsupporters trouwer dan de rest of valt dat wel mee? Hoogleraar Jan van Ours vertelt over de resultaten van zijn onderzoek naar de loyaliteit van Feyenoordsupporters in het komende minicollege op 11 oktober bij Studio Erasmus.

Het gaat nu goed met voetbalclub Feyenoord, maar de club heeft ook enorme dieptepunten gekend. Onlangs ging het nog heel slecht met Feyenoord en incasseerde het het ene verlies na het andere. Maar ondanks de prestaties van de club zit er sinds 1989 duidelijk een stijgende lijn in het stadionbezoek van supporters. Schijnbaar laten toeschouwers het stadionbezoek niet langer afhangen van de prestaties van de club. Dit was voor 1989 wel zo.

Misschien krijgen ze meer waar voor hun geld. Feyenoordsupporters met een seizoenskaart worden het beste beloond met twintig thuiswedstrijden en een gratis eerste bekerwedstrijd. Dit blijkt uit een rondgang bij verschillende clubs die meedoen aan de eredivisie. Maar ligt het alleen aan deze beloning en een gratis wedstrijdbezoek of is er meer aan de hand?

Jan van Ours, onlangs aangesteld als hoogleraar toegepaste economie aan de Erasmus Universiteit, is zelf fervent aanhanger van Feyenoord. Ter gelegenheid van zijn overstap van de Tilburgse Universiteit naar Rotterdam, thuisstad van Feyenoord, voert hij onderzoek uit naar de trouwheid van Feyenoordsupporters. Een uitgelezen kans hem de vraag voor te leggen of Feyenoord supporters daadwerkelijk trouwer zijn dan de supporters van andere clubs.

Wil je weten wat het antwoord is van Jan van Ours, kom dan op 11 oktober 2016 naar de maandelijkse wetenschappelijke talkshow Studio Erasmus.De talkshow is in de Rotterdamse Schouwburg, inloop vanaf 20:00. De toegang is gratis.Naar de agenda

Reageer of deel op Social Media

Tags:Feyenoord, jan van ours, legioen, supporters en Trouw

Sectie: Wetenschap en onderwijs

kaart: Stichting Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein, Centrum, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *