Minicollege Studio Erasmus8 november 2016

Aankondiging minicollege: Wat is het draagvlak van immigratie in Rotterdam?

dinsdag 8 november

Immigratiebeleid is een hot item in Europa, maar ook in Rotterdam. Hoeveel draagvlak heeft de stad voor de opvang van vluchtelingen? En kun je dat wel meten? Rogier van Reekum, socioloog en filosoof aan de Erasmus Universiteit, benadert deze vragen op eigen wijze in het minicollege van 8 november aanstaande.

Studio Erasmus staat vanavond geheel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen, waarin migratie en vluchtelingenbeleid een belangrijk onderwerp vormen. Vluchtelingen en immigranten zijn van alle tijden geweest. Maar met een enorme toename van vluchtelingen uit oorlogsgebieden als Syrië, wordt de vraag steeds belangrijker hoe we omgaan met deze toenemende stroom nieuwkomers, ook in Rotterdam.

De vraag naar ‘draagvlak’ wordt voortdurend gesteld door politici. Draagvlak suggereert, volgens van Reekum, dat de wereld is opgeknipt in losse eenheden; continenten, landen, steden of buurten. Migratie kan volgens Van Reekum niet ‘aan’- of ‘uit’-gezet worden. Mensen zullen zich altijd over de hele wereld verplaatsen. Hoe gaan we om met de angst voor nieuwkomers? Rogier van Reekum zal in het minicollege de discussie aanzwengelen.

Benieuwd naar het minicollege van Rogier van Reekum? Kom dan op dinsdag 8 november om 20:00 u naar Studio Erasmus in de Rotterdamse Schouwburg. Meer info, klik hier.

Reageer of deel op Social Media

Tag: Studio Erasmus

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *