Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Screenshot Kieswijzer Woonreferendum
Screenshot Kieswijzer Woonreferendum Beeld door: beeld: www.kieswijzerwoonreferendum.nl

Op 30 november mogen Rotterdammers voor of tegen de Woonvisie stemmen tijdens het Woonreferendum. Voor veel inwoners is het alleen onbekend wat deze visie precies inhoudt en wat een stem voor of tegen betekent. Omdat de Woonvisie van directe invloed is op het leven van veel inwoners, heeft het online magazine Vers Beton de Kieswijzer Woonreferendum ontwikkeld. Aan de hand van negen stellingen komen Rotterdammers erachter wat de belangrijkste gevolgen zijn van de Woonvisie. Ook kunnen zij zo bepalen of zij naar een stem voor of tegen neigen.

Discussie en controverse

Om de belangrijkste stellingen te bepalen, sprak Vers Beton met alle betrokkenen bij de Woonvisie, waaronder raadsleden, belangenorganisaties en onderzoekers. Op basis hiervan ontwikkelde Vers Beton negen stellingen die tezamen de belangrijkste consequenties van de Woonvisie duidelijk maken, inclusief het bijbehorende standpunt van voor- en tegenstanders. Meer informatie over hoe de Kieswijzer Woonreferendum tot stand is gekomen vind je hier.

Vers Beton vindt het belangrijk om Rotterdammers goed te informeren over het Woonreferendum en het politieke debat over de Woonvisie inzichtelijk te maken, vertelt hoofdredacteur Eeva Liukku: “De Woonvisie is een complex onderwerp en niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. In de online Kieswijzer Woonreferendum focussen we op de onderdelen die politiek de meeste discussie en controverse oproepen. Deze zijn uiteindelijk bepalend voor een voor- of tegenstem op 30 november. Op deze manier willen we Rotterdammers helpen goed geïnformeerd hun keuze te bepalen.”

De Kieswijzer Woonreferendum is te vinden op www.kieswijzerwoonreferendum.nl. Het is voor het eerst dat er bij een Rotterdams referendum ook een bijbehorende kieswijzer is gemaakt. De technische realisatie van de Kieswijzer is gedaan door Bureau Bolster, partner van Vers Beton.

In aanloop naar het Woonreferendum op 30 november 2016 besteedt Vers Beton aandacht aan de Woonvisie. De Kieswijzer Woonreferendum (en bijbehorende artikelen) zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Rotterdam voor de campagne (categorie ‘neutraal’) rondom het referendum.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties
 1. Profielbeeld van A. Rauwers
  A. Rauwers

  Onafhankelijk van bovenstaande discussie, is het in ieder geval goed dat deze kieswijzer er is!
  Echter de geel blauwe kleuren van de pagina zorgen ervoor dat veel tekst onleesbaar is.

 2. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Jullie mening? Omdat ik dacht die tussen de leading questions door te lezen.

  Feyenoord daar ben ik al twee seizoenen niet meer geweest, omdat ik een buurman kreeg van ongeveer 160 kilo. Op vak D zijn de stoeltjes zo klein dat je dan knel zit.
  Tussen de sociaal democraten op de rode stoeltjes of in de boxen is geen optie (te duur) dus geen seizoenkaart meer.

  Op ons feestje was wel een erelid van de VVD die voor ons zijn plek in het stadion onbezet liet!

 3. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  Mijn hemel, wel eens van een leading question gehoord?
  Wie heeft de vragenlijst opgesteld? De EU of de UvA ?

   1. Profielbeeld van R.Sörensen
    R.Sörensen

    Ja één vraag. Wat is jullie mening over de Woonvisie?
    Een opmerking. Een kieswijze samenstellen is wetenschappelijk werk.
    Ik ken de problemen die de samensteller van het zgn. kieskompas kende en kent.
    Advies. Neem contact op met deskundigen voor je een kieswijzer opsteld.

    Ga nu richting stad voor een feestje.

   2. Profielbeeld van Inge Janse
    Inge Janse

    Onze mening? Je bedoelt wat we gaan stemmen? In mijn geval weet ik het nog niet. Hoezo?

    Over je opmerking: vrees niet, we hebben bij de voorbereiding contact gehad met een deskundige (we noemen geen namen, maar het is een echte).

    Natuurlijk is het niet perfect (we leven in een gebroken wereld, nietwaar?), dus alle suggesties voor verbeteringen zijn altijd welkom.

    Succes bij Feyenoord!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.