Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanaf vandaag biedt Vers Beton de Kieswijzer Woonreferendum aan. Aan de hand van negen stellingen informeert deze kieswijzer Rotterdammers over wat de Woonvisie is en wat een stem voor of tegen bij het referendum op 30 november betekent. Ook geeft de Kieswijzer Woonreferendum een stemadvies, inclusief de belangrijkste argumenten voor en tegen.

Screenshot Kieswijzer Woonreferendum
Screenshot Kieswijzer Woonreferendum Beeld door: beeld: www.kieswijzerwoonreferendum.nl

Op 30 november mogen Rotterdammers voor of tegen de Woonvisie stemmen tijdens het Woonreferendum. Voor veel inwoners is het alleen onbekend wat deze visie precies inhoudt en wat een stem voor of tegen betekent. Omdat de Woonvisie van directe invloed is op het leven van veel inwoners, heeft het online magazine Vers Beton de Kieswijzer Woonreferendum ontwikkeld. Aan de hand van negen stellingen komen Rotterdammers erachter wat de belangrijkste gevolgen zijn van de Woonvisie. Ook kunnen zij zo bepalen of zij naar een stem voor of tegen neigen.

Discussie en controverse

Om de belangrijkste stellingen te bepalen, sprak Vers Beton met alle betrokkenen bij de Woonvisie, waaronder raadsleden, belangenorganisaties en onderzoekers. Op basis hiervan ontwikkelde Vers Beton negen stellingen die tezamen de belangrijkste consequenties van de Woonvisie duidelijk maken, inclusief het bijbehorende standpunt van voor- en tegenstanders. Meer informatie over hoe de Kieswijzer Woonreferendum tot stand is gekomen vind je hier.

Vers Beton vindt het belangrijk om Rotterdammers goed te informeren over het Woonreferendum en het politieke debat over de Woonvisie inzichtelijk te maken, vertelt hoofdredacteur Eeva Liukku: “De Woonvisie is een complex onderwerp en niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. In de online Kieswijzer Woonreferendum focussen we op de onderdelen die politiek de meeste discussie en controverse oproepen. Deze zijn uiteindelijk bepalend voor een voor- of tegenstem op 30 november. Op deze manier willen we Rotterdammers helpen goed geïnformeerd hun keuze te bepalen.”
De Kieswijzer Woonreferendum is te vinden op www.kieswijzerwoonreferendum.nl. Het is voor het eerst dat er bij een Rotterdams referendum ook een bijbehorende kieswijzer is gemaakt. De technische realisatie van de Kieswijzer is gedaan door Bureau Bolster, partner van Vers Beton.

In aanloop naar het Woonreferendum op 30 november 2016 besteedt Vers Beton aandacht aan de Woonvisie. De Kieswijzer Woonreferendum (en bijbehorende artikelen) zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Rotterdam voor de campagne (categorie ‘neutraal’) rondom het referendum.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Inge

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland, studeerde Nederlands & taalwetenschap en woont in Delfshaven. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina
Lees 7 reacties