Voor de harddenkende Rotterdammer

Tijdens de presentatie van Help, we zijn populair! op donderdag 17 november bespreken we in een talkshow de belangrijkste onderwerpen uit het boek. Bekijk hier het programma en koop alvast je ticket.

banner_helpwezijnpopulair

In een feestelijk doch inhoudelijk programma gaan verschillende gasten in gesprek met auteurs over de zin en onzin van toeristische lijstjes, of we in Rotterdam moeten vrezen voor verregaande gentrificatie en hoe de stad vooruit kan zonder zijn ziel te verkopen.
Het programma bevat onder andere:
De populariteit van de stad is te merken aan de aandacht die internationale media en reisgidsen aan Rotterdam hebben besteed. We vragen aan Ron Voskuilen, de directeur van Rotterdam Partners hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.
Wat is gentrificatie eigenlijk? Moeten we dit fenomeen vrezen of verwelkomen? En wat heeft de opleving van de stad gedaan voor Rotterdam Zuid? Met Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid), Marguerite van den Berg (universitair docent sociologie, UvA) en Brian Doucet (Senior Lecturer Urban Studies, Erasmus University College).
De auteurs in Help, we zijn populair! zijn soms lyrisch en soms kritisch op de veranderingen die de stad de laatste jaren doormaakt. Verandert met de stad ook de typische rauwe en ongelikte stadscultuur, of is die wel bestand tegen wat dynamiek? Met Elma van Boxel (ZUS), Gyz la Rivière (kunstenaar) en Tara Lewis (journalist en opiniemaker).
De avond wordt gepresenteerd door Geert Maarse (bekend van Studio Katshoek en Studio Erasmus) en Ferrie Weeda (historicus, Vers Beton) draagt voor uit het boek. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Wim Pijbes (voormalig directeur Kunsthal en Rijksmuseum).

Wat waar wanneer

Boekpresentatie Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering
Donderdag 17 november
19:30 inloop
20:00 start programma
21:30 – 00:00 borrel
Locatie: De Dépendance op de 18e verdieping van Spaces, Hofplein 20.
Entree: 5 euro

Foto: Peter de Krom

Lees meer

Vers Beton gaat in print: Help, we zijn populair! verschijnt in november

Met grote trots kondigen we de eerste echte boekpublicatie van Vers Beton aan. Op 17…

Op de boekpresentatie is het boek uiteraard te koop. Vanaf 21 november ligt het boek in de boekhandels. Je kunt het boek ook bestellen in de voorverkoop bij nai010. Bestel je het boek vóór de boekpresentatie dan ontvang je een speciale editie met 6 extra postkaarten met beelden uit het boek en betaal je geen verzendkosten.
Benieuwd wie ook komt? Bekijk de gastenlijst via Facebook.

Huh, een boek?

Heb je het gemist? Vers Beton heeft een boek gemaakt dat wordt uitgegeven door nai010. Help, we zijn populair! Is een écht fysiek boek dat vanaf 21 november in de boekhandels ligt. De bundel vangt de discussie over de recente opleving van Rotterdam en geeft een soms jubelend, dan weer kritisch perspectief op een stad in verandering. Lees er hier meer over.
Het boek is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en CBK Rotterdam.

cover_helpwezijnpopulair_vb_nai010
boekcover ‘Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering’ Beeld door: beeld: Team Thursday

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.