Voor de harddenkende Rotterdammer
Vogelpest Blijdorp
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Vogelgriep.

Wie de komende tijd naar Diergaarde Blijdorp gaat, zal niet zomaar een vogelkooi in kunnen lopen, lezen we in het AD. De dreigende vogelgriep − die onlangs in Plaswijckpark opdook − heeft ertoe geleid dat de volière met rode ibissen, de gierenrots en de grote Azië-volière worden afgesloten voor het publiek. Zo wordt elke kans op besmetting vermeden. Slenterend langs de binnenverblijven zijn de circa 1100 vogels van Diergaarde Blijdorp nog wel goed te zien. En voor de duidelijkheid: er is dus géén vogelgriep geconstateerd in de grote dierentuin, je kunt veilig een bezoekje brengen. In het Plaswijckpark is alleen Dierenrijck dicht en blijft er dus genoeg te doen. Ook de Rotterdamse kinderboerderijen moeten op last van de gemeente maatregelen nemen. Ze sluiten dit weekend volledig − Sinterklaasfeest of niet.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500