Was Getekend18 november 2016

Was Getekend: Vogelgriep

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Vogelgriep.

Wie de komende tijd naar Diergaarde Blijdorp gaat, zal niet zomaar een vogelkooi in kunnen lopen, lezen we in het AD. De dreigende vogelgriep − die onlangs in Plaswijckpark opdook − heeft ertoe geleid dat de volière met rode ibissen, de gierenrots en de grote Azië-volière worden afgesloten voor het publiek. Zo wordt elke kans op besmetting vermeden. Slenterend langs de binnenverblijven zijn de circa 1100 vogels van Diergaarde Blijdorp nog wel goed te zien. En voor de duidelijkheid: er is dus géén vogelgriep geconstateerd in de grote dierentuin, je kunt veilig een bezoekje brengen. In het Plaswijckpark is alleen Dierenrijck dicht en blijft er dus genoeg te doen. Ook de Rotterdamse kinderboerderijen moeten op last van de gemeente maatregelen nemen. Ze sluiten dit weekend volledig − Sinterklaasfeest of niet.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:dierenrijck, Diergaarde Blijdorp, plaswijckpark en vogelgriep

Sectie: Was Getekend

kaart: Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *