Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het Rotterdamse college sprak gisteren zijn steun uit voor het miljardenproject Feyenoord City. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de richting van een nieuw stadion. Tara Lewis heeft geen enkel vertrouwen in het project en legt uit waarom.

Het legioen heeft al jaren zijn buik vol van de stadiondiscussie. Als Lunatic News schrijft over het (afgeknipte) staartje van Rick Karsdorp kunnen ze op meer lezers rekenen dan met de publicatie van een kritisch stadionstuk. Bedenk even dat mensen na drie intensieve jaren al doodmoe zijn van de zwarte pietendiscussie. De strijd tussen nieuwbouw en renovatie van de Kuip sleept zich al voort sinds 2008.
Ook ik hield me lang angstvallig op de vlakte in dit debat. De haat van de harde kern jegens de directie begreep ik niet en serveerde ik af met: “Rotterdammers hebben ook altijd wat te klagen.” Maar deze zomer was ik vastbesloten om mijn mening gefundeerd te vormen en dook ik vol goede moed het stadiondossier in. Daarmee vergeleken was het schrijven van drie scripties net een dagje Efteling. Achter elk stukje informatie zat een belang en voor elke waarheid waren er drie alternatieven. Probeer dan nog maar eens te achterhalen wie er gelijk heeft. Mijn bevindingen, te lezen in dit artikel in NRC Handelsblad waren ontluisterend.
Belangrijkste conclusies? Algemeen directeur Feyenoord Eric Gudde en stadiondirecteur Jan van Merwijk hebben overtuigend aangetoond incompetent te zijn om een stadionproject tot een goed einde te brengen. Toch zijn deze heren als winnaars uit stadiondiscussie gekomen, omdat ze een effectieve propaganda hebben gevoerd voor nieuwbouw. Iedereen die iets anders riep werd door deze directie weggezet als sentimenteel. De boodschap die bij de meeste (inmiddels murw geslagen) mensen is blijven hangen: nieuwbouw is de enige optie.
Hun belangrijkste argument voor het bouwen van een nieuw stadion is dat de Kuip fysiek en economisch ‘op’ is. In de Kuip kan niet meer worden verdiend dan er nu wordt gedaan. Een nieuw stadion is de enige manier om de begroting structureel te vergroten, wat handig is, want meer geld zorgt voor sportief succes.

Dan nu de feiten:

 1. De Kuip is fysiek niet ‘op’, blijkt uit een technisch rapport van TNO uit 2014. Hij kan nog zeker 50 jaar mee, en na renovatie kan de staalconstructie oneindig blijven staan. Wél heeft de directie het gebouw ernstig verwaarloosd en is er groot achterstallig onderhoud.
 2. Ondanks de 2,5 miljoen verspild aan mislukte plannen, groeit de begroting aanzienlijk en presteert de club prima.

Zelf wil ik hieraan toevoegen dat de horeca in de Kuip met regelmaat frustrerender is dan het feit dat ik als seizoenkaarthouder nog nooit een kampioenschap heb meegemaakt. En dat terwijl ik die kaart toch echt al tien jaar heb. Elke wedstrijd rent er achter de bar een nieuwe lichting vijftienjarige leeghoofden langs elkaar heen, terwijl een van hen verwonderd staart naar de stroom – naar pis smakend – Amstel Light. En dan roepen dat je met geen mogelijkheid meer kunt verdienen. Yeah right.
Voor de nieuwe begroting voor die sportieve successen kan zorgen, moeten eerst maar eens de kosten (400 miljoen) voor het nieuwe stadion worden terugverdiend. In 2015 was het maximale budget voor renovatie nog 206 miljoen.
Ondanks deze tegenstrijdigheden sprak het college van B&W gisteren haar steun uit voor Feyenoord City. Het is misschien wel het meest megalomane plan uit de reeks projecten die faalden onder de bezielende leiding van Gudde en Van Merwijk met hun rammelende argumenten. De directie waarover wethouder stedelijke ontwikkeling Ronald Schneider na het mislukken van Het Nieuwe Stadion nog zei: ‘Het is tijd voor een nieuwe leiding, zonder tunnelvisie.’
Feyenoord City is een ambitieus project. Architectenbureau OMA heeft bewezen mooie dingen te kunnen maken. Op zich dus geen reden om je zorgen te maken. Maar, het gebied rekent straks op 6 miljoen bezoekers. Als die uitblijven is het nog maar de vraag hoe dat zijn weerslag zal hebben op de begroting van het stadion.

Kuip_skyline

Lees meer

To Kuip or not to Kuip?

Toneelgroep Rotterdam presenteerde haar première van het stuk “To Kuip or not to…

Ik ben daarom sceptisch over de haalbaarheid van Feyenoord City, maar wat me nog het meeste zorgen baart is dat ik geen enkel vertrouwen heb in de integriteit van Gudde en Van Merwijk. Deze mannen opereren al acht jaar vanuit tunnelvisie, communiceren erbarmelijk en ze gaan creatief om met de waarheid. In het bedrijfsleven is het gebruikelijk dat mensen worden afgerekend op hun resultaten. Hoe kan het dan in hemelsnaam dat na drie mislukte projecten deze mannen vrolijk verder mogen gaan? Dat er in deze fase nauwelijks kritische vragen worden gesteld? Ik doe bij deze een duit in het zakje en zeg volmondig en hartstochtelijk: Gudde en Van Merwijk, stap alsjeblieft op.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina
Lees 17 reacties
 1. Profielbeeld van Paul Smits
  Paul Smits

  De Kuip is een fantastisch stadion, als je het hebt over de sfeer die je bijna nergens anders treft. Dat zeg ik als trouwe seizoenkaarthouder die de laatste jaren met vrienden wedstrijden van diverse (grote) buitenlandse clubs heeft bezocht. Alleen Borussia Dortmund met de beroemde ‘gelbe Wand’ (grote statribune achter goal) is te vergelijken als het om beleving gaat. Maar bijvoorbeeld het stadion van Manchester United is meer een theater met publiek dat naar een voorstelling komt kijken dan een kolkende massa fans die de kelen schor schreeuwen.
  Als je het echter over comfort en voorzieningen hebt, verbleekt het Feyenoord-stadion helaas een beetje bij de onderkomens van de clubs die we in Groot Brittannië, Duitsland en Spanje bezochten. Behoudens dan het destijds in de Premier League spelende Fulham uit Londen dat we mede vanwege het antieke karakter (met oud huisje in de hoek en vandaar de naam ‘Craven Cottage’, zelfs de Kuip kan daar qua ouderwetse uitstraling niet aan tippen) aandeden. Een beetje het Sparta (Kasteel) van Londen zullen we maar zeggen. Met gebruiksgemak bedoel ik dan onder meer zitruimte, horecavoorzieningen en toegang tot plaatsen. En gebruiksmogelijkheden voor ander publiek (zakenmensen, evenementen) zijn bij veel stadions elders groter.
  Los van alle cijfers heb ik het idee dat de Kuip niet meer van deze tijd is en ik geloof dat je niet moet proberen een Formule 1-motor in een oldtimer te stoppen, dus geen vernieuwbouw. Max Verstappen gaat dan echt geen Grand Prix meer winnen en Feyenoord wordt geen kampioen meer.
  Wel deel ik de ergernis over de bediening. Dat is meer een kwestie van goede catering. Zou daar juist in een nieuwe Kuip niet meer ruimte voor zijn? Over het duo Gudde-Van Merwijk: als dat het punt is, dan lijkt me het niet om hun inhoudelijke stellingname dan wel om hun geworstel het plan voor nieuwbouw te laten slagen. Een nieuw stadion is dus een goed idee, of dat nou onder leiding van Gudde-Van Merwijk of een ander duo gebeurt.

 2. Profielbeeld van Stefan van Hoek
  Stefan van Hoek

  De huidige Kuip is wat betreft maatvoering een volstrekt achterhaald stadion. De Nederlandse mens is sinds de opening in 1937 gemiddeld ruim 10 cm langer geworden. Dan heb ik het uitdijen in de breedte niet eens meegerekend. Vernieuwbouw van de oude Kuip zou betekenen dat óók de volgende maten zouden moeten worden aangepast en er dus nog minder capaciteit zou resteren. Gechargeerd gesteld zou de maatvoering van
  /
  __/
  /
  _/ __/
  _/ /
  _/ moeten veranderen in: __/

  Daarnaast moet Feyenoord voorál meer gaan verdienen doordat veel en veel meer businesseats en skyboxen aanwezig zijn. Ook in een vernieuwbouwde Kuip zou daarvoor te weinig ruimte zijn.

  Onder Eric Gudde is er bij mijn weten één erg domme fout gemaakt: het beweren dat de staalconstructie aan haar eind zou zijn. Voor de rest kan ik niets anders dan hulde opbrengen voor die man. Hij heeft door afgewogen beleid de financiële positie Feyenoord van categorie 1 (onvoldoende) teruggebracht naar categorie 3 (goed). Voor het lopende seizoen schijnt de begroting € 59 miljoen te zijn, dat is ruim twee maal zo hoog als die van FC Twente, de vierde Nederlandse club wat betreft financiële daadkracht. Nota bene: een aantal seizoenen geleden stond Feyenoord qua begroting nog onder FC Twente. Nu loopt Feyenoord nog € 11 miljoen achter op PSV en Ajax. Dat bedrag is in een nieuw stadion met ver uitgebreide commerciële mogelijkheden én een capaciteit die 15.000 toeschouwers boven de huidige ligt vrij makkelijk te overbruggen en zeer waarschijnlijk te overtreffen.

  O. Nog 1 onbegrijpelijke blunder van Eric Gudde: onverstoorbaar aan het werk blijven voor een of ander kutspelletje, dat om onduidelijke redenen de ziekste emoties in mensen kan losmaken.

  1. Profielbeeld van Stefan van Hoek
   Stefan van Hoek

   Fijn. Of eigenlijk: totaal niet fijn. De door mij geïmproviseerde maatvoering ziet er nu totaal anders uit dan ik voor ogen had. Ik bedoelde: elk volgend niveau van een rij stoelen zal in de maatvoering van de betonconstructie circa 10 cm hoger moeten zijn. Daarnaast is er ook in de breedte meer ruimte nodig.

 3. Profielbeeld van Marla
  Marla

  Misschien moeten ze bij de kuip andere activiteiten erbij laten komen.
  En de buurt zou goedkope winkels meten uitkopen weg met lidl aldi en andere onwaardige winkels beter zou men een stijl als Fift avenue of een nieuwe pc hoofdstraat daar ontwikkelen voor de zeer hoogopgeleiden natuurlijk
  in plaats van volksvoetbal zou men voor de hoogopgeleide nieuwe Rotterdammer bijvoorbeeld wekelijks een bakfietsen wedstrijd kunnen organiseren in de kuip vanwege de zeer hoogopgeleide hoogstaande nieuwe bewoners.
  Of wellicht een paardenrace of cricket zou in het nieuwe Rotterdam ook beter passen bij de vraag naar dure woningen en ook zo dure sporten die de hoogopgeleide moet aantrekken.
  het is wel zo grappig dat de binnenstad erg leeg is en de winkels ook zo tien dagen voordat de huurtoeslagen worden gestort,daarna pats boem ineens overvol druk.
  En dat met die hoogopgeleide nieuwkomers had ik toch wel wat meer koopkracht verwacht.
  Dus nu met die kuip en Feijenoord tja het woord kuip alleen al,dat zou beter Le Coupe du Sport kunnen heten en dan hoogwaardige paardenraces of bakfietswedstrijden.
  Dus maak er een nieuwe zeer rijke dure wijk van voor de echte miljonairs in de stad zodat zij niet wegtrekken naar villa,s in het gooi maar gewoon hier op de paul krugerstraat blijven wonen..want we willen de rijke toch niet kwijt?waarom zouden ze naar het gooi of wassenaar gaan? ja toch? blijf gewoon in spangen of Fijenoord wonen joh met je miljoenen.

 4. Profielbeeld van Marco
  Marco

  Tara, dat je jezelf voor het karretje hebt laat spannen door anti-bewegingen als Lunatics en FRFC1908 is tot daar aan toe. Maar wat een tenenkrommend slecht artikel is dit zeg !

  Uit de haalbaarheidsstudie van F.C. :
  Met ‘vernieuwbouw’ zou De Kuip weer kunnen voldoen
  aan de eisen en wensen van deze tijd en voldoende capaciteit
  bieden om voor een langere periode weer vooruit te kunnen.
  Het stadion zou dan zijn unieke eigen karakter – althans
  gedeeltelijk – kunnen behouden (hoofdzakelijk de tribunes).
  Door het behoud van een deel van de bestaande structuur
  kan het ontwerp echter per definitie niet optimaal worden.

  Samengevat is vernieuwbouw geen optie, omdat:
  • Het ontwerp kan nooit optimaal zijn, omdat de
  bestaande constructie geïntegreerd moet worden in de
  nieuwe situatie. Dit beperkt de mogelijkheden.
  • Het stadion moet tijdens de werkzaamheden gewoon
  in bedrijf blijven. Dit levert extra veiligheidsrisico’s
  op. Zelfs met extra (kostbare) veiligheidsmaatregelen
  zijn deze niet volledig te ondervangen.
  • De vernieuwbouw werkzaamheden hebben onvermijdelijk
  een negatief effect op de exploitatie. Om dit zoveel
  mogelijk te compenseren, zijn extra investeringen
  nodig. Hierdoor stijgen de stichtingskosten. Echter,
  zelfs dan leidt dit tot een (tijdelijke) teruggang in de
  exploitatie van Feyenoord en komt de continuïteit
  van Feyenoord in gevaar.
  • Bij vernieuwbouw zijn het groei- en verbeterpotentieel
  en de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden van
  het programma beperkt en hiermee ook dat van de
  optimalisatie van de Business Case, die voor financiers
  belangrijk is.
  • De vernieuwbouw optie brengt grote risico’s voor
  de financiering met zich mee. De financieringshorizon
  van een vernieuwbouwde Kuip is korter dan
  bij nieuwbouw het geval is en maakt een combinatie
  van Feyenoord City met een vernieuwbouwde Kuip
  onmogelijk.

  Conclusie
  Vernieuwbouw op de bestaande locatie leidt tot een niet optimaal
  ontwerp, beperkt de ontwikkelmogelijkheden, brengt
  de exploitatie in gevaar en brengt hoge financiële en veiligheidsrisico’s
  met zich mee. Door deze bezwaren is vernieuwbouw
  geen volwaardig alternatief voor nieuwbouw. Zeker
  niet gezien de recente opgedane ervaringen in het ontwikkeltraject
  met BAM dat in de praktijk heeft aangetoond dat
  vernieuwbouw commercieel niet haalbaar is.

  1. Profielbeeld van Perke
   Perke

   Daarnaast werd bij de renovatievarianten er in het budget geen rekening mee gehouden dat men extra parkeerplaatsen moest realiseren, parkeerplaatsen die overigens wettelijk verreisd zijn wanneer het bezoekersaantal in een gerenoveerde Kuip dusdanig zou groeien.

   Als oplossing had men aangedragen dat een externe partij een parkeergarage moest realiseren op het terrein van het oude Clara ziekenhuis.

   De vraag is natuurlijk welke partij een parkeergarage van 50 miljoen zou willen realiseren terwijl deze maar +/- 20 keer per jaar zou worden gebruikt.

   Overigens op een plek waar de gebiedscommissie het volledig mee oneens is. (www.denieuwspeper.nl/regionaal-nieuws/ijsselmonde-woest-over-plan-voor-megaparkeergarage-naast-kuip)

 5. Profielbeeld van Jelle Simons
  Jelle Simons

  Beste Tara,

  Je onderzoek naar de zich al jaren voortslepende stadiondiscussie heeft klaarblijkelijk diepe sporen in je psyche achtergelaten. Begrijpelijk, want van de perikelen omtrent het al dan niet vernieuwen van de Kuip wordt niemand vrolijk, en al helemaal niet als je Feyenoord een warm hart toedraagt, zoals jij en ik. Dat gezegd hebbende is de stelling dat Feyenoord City ‘gedoemd is te mislukken’ in dit artikel slechter onderbouwd dan menig stadionplan dat de afgelopen jaren de revue passeerde.
  ‘En dan nu de feiten:

  Ondanks de 2,5 miljoen verspild aan mislukte plannen, groeit de begroting aanzienlijk en presteert de club prima.’

  De begroting stijgt weliswaar, maar dat doen de begrotingen van onze concurrenten in Eindhoven en Amsterdam ook. En jij mag 1 kampioenschap in de afgelopen 22 jaar prima vinden, maar ik vind het lachwekkend, ondermaats en beschamend voor een club met misschien wel de grootste supportersschare van Nederland.

  Toen de plannen van de huidige Kuip in de vroege jaren dertig wereldkundig werden gemaakt, trok de goegemeente de haalbaarheid ook in twijfel. Zo’n stadion zou niet werken in Rotterdam-Zuid, aldus kritische geluiden op de noordelijke Maasoever. Waarom werd zo’n ambitieus bouwwerk überhaupt in Rotterdam neergezet, aldus jaloerse stemmen in Amsterdam. De initiatiefnemers hadden maling aan alle kritiek, lieten Puck van Heel de eerste paal in de grond slaan en de rest is history.

  Begin jaren 90 presenteerde het stadhuis de plannen voor de Kop van Zuid. Toen schreven de Taras ook dat het plan gedoemd was te mislukken. ‘De Flop van Zuid’, aldus een spitsvondige columnist van het Rotterdams Dagblad. En die tweede brug die er moest komen, was al helemaal nergens voor nodig. De gemeente hield echter voet bij stuk, de palen gingen de grond in, de brug werd aangelegd en de rest is history.

  Begrijp me niet verkeerd, als je goed kunt onderbouwen waarom Feyenoord City ‘gedoemd is te mislukken’, dan ben ik de eerste die je steunt in het onderuit trappen van de plannen. Maar dit lijkt meer op een typisch calvinistische pavlovreactie die we wel vaker zien wanneer er in dit land plannen worden gepresenteerd die de bouw van een tuinhuis overstijgen.

  Ps. laat die vijftienjarige ‘leeghoofden’ lekker met rust. Ga er maar aan staan: 50.000 woedende Taras naar pis smakend bier serveren en er nog geld voor vangen ook. Een prestatie van allure, elke week weer. Daar kan de selectie van Feyenoord nog een puntje aan zuigen.

  Liefs,
  Jelle

  1. Profielbeeld van Tara Lewis
   Tara Lewis

   Ha Jelle,

   De kop was eigenlijk ‘Waarom onder de leiding van Gudde en Van Merwijk Feyenoord City gedoemd is te mislukken’. Maar dat was een beetje lang! Zoals je hebt kunnen lezen is dat namelijk mijn punt. Ik ben helemaal niet perse tegen nieuwbouw, maar ik heb op basis van de laatste acht jaar geen vertrouwen in deze mensen. Dat is wat ik met dit stuk heb geprobeerd uit te leggen. Maar blijkbaar was dat nog niet helemaal duidelijk?

   Ik vind het (*vul zelf een vloek in*) helemaal niet oké dat we al 17 jaar geen titel hebben gepakt! Ik probeer een punt te maken, over hoe tandenknarsend slecht de horeca in de Kuip is geregeld. Dat ik pertinent niet geloof dat je niet meer zou kunnen verdienen tijdens een wedstrijd. Trouwens. Hoe lang heb je eigenlijk al geen seizoenskaart meer?

   Over die stijgende begroting, in deze hele discussie blijven Gudde en co. roepen dat een nieuw stadion onontbeerlijk is voor een stijgende begroting. Is gewoon niet waar, zo is gebleken. Dat zijn de feiten, en ik heb je ze niet horen weerleggen.

   PS: Natuurlijk kunnen die scholieren er niks aan doen! Het gaat om degene die heeft verzonnen dat dit is hoe je een stadion tijdens een wedstrijd met maximale winst kunt exploiteren.

   1. Profielbeeld van Jelle Simons
    Jelle Simons

    Prestaties – Dat de club ‘prima’ presteert is dus, op zijn zachtst gezegd, een overstatement.

    Begroting – ‘Gudde en co. roepen dat een nieuw stadion onontbeerlijk is voor een stijgende begroting.’ Volgens mij roepen ze dat de begroting structureel op of boven het niveau van Ajax en PSV moet komen en dat dat met het huidige stadion niet lukt. Dat heeft meer met het aantal skyboxen te maken, dan met de hoeveelheid naar pis smakend bier die de ’15-jarige leeghoofden’ verkopen.

    Ik denk niet dat je een seizoenskaart nodig hebt om vast te stellen dat je een achterstand van tientallen miljoenen euro’s niet inloopt door de horecavoorzieningen wat beter te regelen, maar daar denk jij blijkbaar anders over. Let’s agree to disagree.

    Liefs, Jelle

   2. Profielbeeld van Dennis
    Dennis

    Wat Jelle volgens mij bedoelt is dat je artikel geen inhoudelijke onderbouwing voor je titel is. Dat je eigenlijk een andere titel voor ogen had kunnen wij niet raden, maar dat verklaart inderdaad wel wat meer de richting die je er aan geeft. Wat ik namelijk vooral lees zijn drogredeneringen en persoonlijke frustraties. Ik lees geen enkel inhoudelijk argument en dan is een titel zoals deze, waarvan je er vanuit kunt gaan dat veel mensen er op zullen klikken omdat het opzien baart, ronduit sensationalistisch. Het heeft meer weg van zogenaamde ‘rant’, dan een kritisch stuk. En dat is zeker jammer als je, je zo veel verdiept hebt in dit dossier.

  2. Profielbeeld van Daniel
   Daniel

   “50.000 woedende Taras naar pis smakend bier serveren”

   Ik bezoek nu al twintig jaar wedstrijden in De Kuip, maar er zijn nooit 50.000 woedende mensen in het stadion die bier bestelllen. Als je dit grappig bedoelt, is het niet grappig, als je dit niet grappig bedoelt, is het dommig.

   1. Profielbeeld van Jelle Simons
    Jelle Simons

    Beste Daniel,

    Ook ik heb het stadion 20 jaar bezocht. Maar goed, wat jij wil. 50.000 voetbalsupporters waarvan sommigen soms boos zijn wanneer de stand op het scorebord hen niet bevalt. Een gedeelte van hen bestelt bier. Anderen een kopje koffie.
    Zo beter?

 6. Profielbeeld van R.Sörensen
  R.Sörensen

  http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/leefbaar_bedankt/

  Dit schreef ik drie jaar geleden.

  Toen overkwam het me dat mijn voetbalvriend zijn seizoenkaart niet meer verlengde. Vak D.
  Nu wordt iedereen in je omgeving op een gegeven moment je voetbalvriend dus ik verlengde mijn kaart wel en ging opgewekt naar mijn stadion.
  Op de vrijgekomen plek naast me bleek een man van ongeveer 150 kilo te zitten. Ik kon mijn stoeltje niet eens zien! dat is uiterst ongemakkelijk. Je zit tegen een volkomen vreemde aangeplakt.
  Het hield dus in dat ik andere plekken ging zoeken. Vaak riep men me al bij het naar boven lopen waar een plek vrij was, maar PSV en 020 waren voor mij niet te volgen! Stijf uitverkocht en dus geen andere vrije plekken. Zelfs ademen werd moeilijk.

  Dus ik ben wel voor een nieuw stadion zeker als het oude behouden blijf en we daar b.v. naar rugby kunnen gaan kijken Of als thuisbasis voor jong Feyenoord mochten die naar de Jupilerconpetitie gaan.

  1. Profielbeeld van floris de geer
   floris de geer

   Wat een negatiefelingen zijn toch de mensen die van een mislukking spreken,Feyenoordcitty gaat door en laten Ajax en PSV een poepie ruiken Rotterdam de grootste en mooiste stad van nederland Amsterdam begrijp dat goed
   En burgermeester Aboutaleb sta eens achter onze directie,Erik Gudde Martin van Geel en Mark koevermans en gedraag u anders dan op de inloopavond van 24 octoberjl dat was beneden alle peil burgemeesteronwaardig

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.