Voor de harddenkende Rotterdammer
Was Getekend: Pizzaroof
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Pizzaroof.
Bedreigd met vuurwapen, beroofd van scooter, telefoon en geld gestolen: het beroep van (pizza)koerier is niet het veiligste, vertellen de krantenkoppen. Steeds vaker worden de bezorgers van ons avondeten overvallen. Naast het geld blijken dan ook de pizza’s buit te worden gemaakt, zoals drie keer in korte tijd gebeurde in Schiedam. Ook berucht zijn nepbestellingen, waarbij de koerier komt opdraven en vervolgens wordt omsingeld. Op de fiets bezorgen dus, en alleen pinnen, lijkt het devies voor de nieuwe bezorgdiensten. Schrale troost voor alle jongens en meisjes die in het donker door de straten crossen: de politie neemt de voorvallen hoog op.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500