Was Getekend16 december 2016

Was Getekend: Pizzaroof

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Pizzaroof.

Bedreigd met vuurwapen, beroofd van scooter, telefoon en geld gestolen: het beroep van (pizza)koerier is niet het veiligste, vertellen de krantenkoppen. Steeds vaker worden de bezorgers van ons avondeten overvallen. Naast het geld blijken dan ook de pizza’s buit te worden gemaakt, zoals drie keer in korte tijd gebeurde in Schiedam. Ook berucht zijn nepbestellingen, waarbij de koerier komt opdraven en vervolgens wordt omsingeld. Op de fiets bezorgen dus, en alleen pinnen, lijkt het devies voor de nieuwe bezorgdiensten. Schrale troost voor alle jongens en meisjes die in het donker door de straten crossen: de politie neemt de voorvallen hoog op.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:illustratie, pizza en straatroof

Sectie: Was Getekend

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiƫren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *