Was Getekend2 december 2016

Was Getekend: Woonvisie

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Woonvisie.

Met een opkomst van krap 17% (zo’n 85.000 stemmers) is het woonreferendum van afgelopen woensdag mislukt. De Rotterdammers zijn niet in voldoende mate naar de stembus gegaan: voor een geldige uitslag had de opkomst minimaal 30% moeten zijn. Het referendum, opgezet door onder meer de SP en andere tegenstanders van de visie, heeft de stad 1,6 miljoen euro gekost. Het is de vraag hoeveel invloed de burger eigenlijk had. De visie beslaat zo’n lange termijn dat een volgend college de koers weer kan aanpassen. Verder heeft de brede vraagstelling deze raadpleging ook niet verder geholpen; weinig mensen zullen alle pagina’s van de Woonvisie hebben doorgespit. De tegenstemmers, die ruim in de meerderheid waren, zijn de grootste verliezers. In Arnhem vond op dezelfde dag ook een woonreferendum plaats, zónder kiesdrempel en met een opkomst van 24%. Daar kon een overtuigend ‘ja’ op de nieuwbouwplannen worden genoteerd.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:woonreferendum en woonvisie

Sectie: Was Getekend

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *