BeeldKunst & Cultuur2 februari 2017

32 containers met fotografie

Preview Rotterdam Photo Festival

Van 9 tot 12 februari staan 32 containers op het Deliplein, gevuld met fotografie. Vers Beton presenteert een preview van wat je kunt verwachten tijdens Rotterdam Photo Festival.

Beeld van

Rotterdam Photo Festival vindt voor de 2e keer plaats. Initiatiefnemer is Marcel Kollen, lezers kennen hem als fotograaf voor Vers Beton. Volgens Kollen heeft Rotterdam heeft veel fotografietalent, maar te weinig presentatiemogelijkheden om dit te laten zien. Daar wilde hij verandering in brengen: “Het is eigenlijk voortgekomen uit een soort guerrilla idee. Ik wilde als fotograaf ook ook zichtbaar zijn tijdens Art Rotterdam, maar dat is moeilijk omdat ik niet word gerepresenteerd door een galerie. Ik dacht: weet je wat, ik zet gewoon zelf een container neer met mijn werk. Toen bleek dat veel andere fotografen die behoefte óók hadden. Zo hebben we vorig jaar 8 containers ingericht. Uiteindelijk is mijn eigen werk is niet eens getoond omdat ik het te druk had met de organisatie.”

De eerste editie beviel zo goed dat het festival dit jaar flink is uitgebreid van 8 naar 32 containers. Kollen: “Ook is er een uitgebreider randprogramma. Zo organiseren we Rotterdam Photo Talks en workshops. Nicole Robbers, beeldredacteur van NRC Next is gastcurator. Ze heeft 3 containers ingericht, net als het CBK dat werk van Rotterdamse makers laat zien.”

Een groot deel van de exposanten op Rotterdam Photo Festival is Rotterdams, maar is er ook veel werk van nationale en internationale fotografen te zien én natuurlijk te koop. Vers Beton presenteert hier een preview van Rotterdams werk: Stacci Samidin, Bob van der Vlist, Wouter le Duc, Sophie de Vos en Nicoline Rodenburg. Ook kunnen we alvast verklappen dat we zélf ook een container zullen inrichten! Volgende week meer hierover.

Vers Beton is mediapartner van Rotterdam Photo Festival. Het vindt plaats van 9 tot 12 februari op het Deliplein en is gratis te bezoeken, met uitzondering van de randprogrammering. Meer info: https://www.rotterdamphotofestival.com/

Vers Beton geeft in de nieuwsbrief van vrijdag 3 februari 2 tickets weg voor Rotterdam Photo Talk. Nog geen nieuwsbrieflid? Schrijf je nu hier in.

Reageer of deel op Social Media

Tags:Art Rotterdam, fotografie en Rotterdam Photo Festival

Secties: Beeld en Kunst & Cultuur

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *