Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Van 9 tot 12 februari staan 32 containers op het Deliplein, gevuld met fotografie. Vers Beton presenteert een preview van wat je kunt verwachten tijdens Rotterdam Photo Festival.

Rotterdam Photo Festival vindt voor de 2e keer plaats. Initiatiefnemer is Marcel Kollen, lezers kennen hem als fotograaf voor Vers Beton. Volgens Kollen heeft Rotterdam heeft veel fotografietalent, maar te weinig presentatiemogelijkheden om dit te laten zien. Daar wilde hij verandering in brengen: “Het is eigenlijk voortgekomen uit een soort guerrilla idee. Ik wilde als fotograaf ook ook zichtbaar zijn tijdens Art Rotterdam, maar dat is moeilijk omdat ik niet word gerepresenteerd door een galerie. Ik dacht: weet je wat, ik zet gewoon zelf een container neer met mijn werk. Toen bleek dat veel andere fotografen die behoefte óók hadden. Zo hebben we vorig jaar 8 containers ingericht. Uiteindelijk is mijn eigen werk is niet eens getoond omdat ik het te druk had met de organisatie.”
De eerste editie beviel zo goed dat het festival dit jaar flink is uitgebreid van 8 naar 32 containers. Kollen: “Ook is er een uitgebreider randprogramma. Zo organiseren we Rotterdam Photo Talks en workshops. Nicole Robbers, beeldredacteur van NRC Next is gastcurator. Ze heeft 3 containers ingericht, net als het CBK dat werk van Rotterdamse makers laat zien.”
Een groot deel van de exposanten op Rotterdam Photo Festival is Rotterdams, maar is er ook veel werk van nationale en internationale fotografen te zien én natuurlijk te koop. Vers Beton presenteert hier een preview van Rotterdams werk: Stacci Samidin, Bob van der Vlist, Wouter le Duc, Sophie de Vos en Nicoline Rodenburg. Ook kunnen we alvast verklappen dat we zélf ook een container zullen inrichten! Volgende week meer hierover.

Vers Beton is mediapartner van Rotterdam Photo Festival. Het vindt plaats van 9 tot 12 februari op het Deliplein en is gratis te bezoeken, met uitzondering van de randprogrammering. Meer info: https://www.rotterdamphotofestival.com/
Vers Beton geeft in de nieuwsbrief van vrijdag 3 februari 2 tickets weg voor Rotterdam Photo Talk. Nog geen nieuwsbrieflid? Schrijf je nu hier in.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
Lees 2 reacties
  1. Profielbeeld van anne bloemendaal
    anne bloemendaal

    Ha redactie, onze Willem de Kam, Salih Kilic en Geisje van der Linden maken tijdens Rotterdam Photo ook portretten. Alle info zie je hier, ter aanvulling voor je artikel van volgende week. TNX!

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte