BeeldHuman interest3 februari 2017

Hand in hand, kameraden

Fotoreportage

Islamitische organisaties in Rotterdam hebben recent hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Om de islamitische gemeenschap een hart onder de riem te steken, vormden Rotterdammers vandaag een kring rondom de Essalam Moskee. Fotografen Willem de Kam en Lou Muuse waren erbij voor Vers Beton.

Beeld van Willem de Kam en Lou Muuse

Na de terreuraanslag op een moskee in Canada, is er veel angst in de islamitische gemeenschap, ook in Nederland. De grote moskeeën in de Randstad troffen deze week extra veiligheidsmaatregelen, door deuren te sluiten tijdens het gebed of meer beveiliging in te zetten.

Verschillende maatschappelijke en kerkelijke organisaties, en de synagogen van Rotterdam, organiseerden daarom vandaag Hand in Hand 010. Rotterdammers reikten de islamitische gemeenschap de hand en vormden een menselijk schild rondom de Essalam Moskee. Hiermee wilden ze het signaal afgeven dat Rotterdamse moslims zich veilig moeten kunnen voelen in het belijden van hun geloof. Opvallend: de fractie ChristenUnie-SGP was mede-initiatiefnemer van de actie, terwijl de landelijke moederpartij SGP deze week nog in het nieuws kwam met een manifest tegen de islam.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:CU-SGP, Essalam Moskee en Islam

Secties: Beeld en Human interest

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *