Advertentie

Banner Vers Beton
Voor de harddenkende Rotterdammer

Islamitische organisaties in Rotterdam hebben recent hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Om de islamitische gemeenschap een hart onder de riem te steken, vormden Rotterdammers vandaag een kring rondom de Essalam Moskee. Fotografen Willem de Kam en Lou Muuse waren erbij voor Vers Beton.

Na de terreuraanslag op een moskee in Canada, is er veel angst in de islamitische gemeenschap, ook in Nederland. De grote moskeeën in de Randstad troffen deze week extra veiligheidsmaatregelen, door deuren te sluiten tijdens het gebed of meer beveiliging in te zetten.
Verschillende maatschappelijke en kerkelijke organisaties, en de synagogen van Rotterdam, organiseerden daarom vandaag Hand in Hand 010. Rotterdammers reikten de islamitische gemeenschap de hand en vormden een menselijk schild rondom de Essalam Moskee. Hiermee wilden ze het signaal afgeven dat Rotterdamse moslims zich veilig moeten kunnen voelen in het belijden van hun geloof. Opvallend: de fractie ChristenUnie-SGP was mede-initiatiefnemer van de actie, terwijl de landelijke moederpartij SGP deze week nog in het nieuws kwam met een manifest tegen de islam.

Voordat je verder leest...

Wij kunnen alleen bestaan dankzij support van lezers. Help jij ons om onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk te blijven maken? Vanaf 6 euro per maand ben je supporter!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

hoofdredacteur

Eeva Liukku (1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
eeva@versbeton.nl

Profiel-pagina
ProfielFoto-LouMuuse

Lou Muuse

Lou Muuse (Haarlem, 1992) heeft fotografie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en studeert momenteel af met de Master fotografie aan St. Joost in Breda. Ze specialiseert zich in interactieve beeldverhalen met onderwerpen als de asielprocedure, de Europese grenzen en de Islam.

Profiel-pagina
Willem1

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.