Minicollege Studio Erasmus17 februari 2017

Minicollege: wordt Rotterdam het nieuwe Calais?

Kom naar Studio Erasmus op maandag 20 februari

Moet de Rotterdamse haven zich opmaken voor een toestroom van vluchtelingen die de oversteek naar Engeland willen maken, met de bijbehorende geavanceerde grenscontroles en opvangkampen? Kom maandag 20 februari naar het minicollege van Richard Staring over dit thema.

Staring, bijzonder hoogleraar Mobiliteit, Toezicht en Criminaliteit aan de Erasmus Universiteit, stelt dat sinds de ontruiming van de ‘Jungle’ in Calais in oktober 2016, de vluchtelingenstroom opschuift naar het noorden. De douanes in Oostende, Duinkerken en Antwerpen zouden hierdoor steeds vaker problemen ondervinden. Het lijkt in zijn visie dus niet meer uitsluitend het probleem van Frankrijk en Engeland, maar ook dat van België en Nederland.

In het minicollege van maandag 20 februari laat Staring zijn licht schijnen over deze kwestie. Wordt Rotterdam straks inderdaad een tweede Calais? Waar moet de haven zich op voorbereiden?

Let op: het minicollege vindt dit keer plaats op maandagavond en niet op de gebruikelijke dinsdagavond. U bent 20 februari van harte welkom in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Inloop 20:00, start programma 20:30.

Reageer of deel op Social Media

Tags:haven rotterdam, minicollege, Studio Erasmus en vluchtelingen

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *