Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Aanstaande donderdag opent de eerste Vers Beton expositie: op het Rotterdam Photo Festival hebben we een container ingericht met werk uit de serie Leve de Zotheid!
Het is eigenlijk vreemd dat het nog niet eerder is gedaan – met zo’n grote en fantastische beeldredactie – maar aanstaande donderdag is het zover: dan openen we onze allereerste expositie! Tijdens Rotterdam Photo Festival (we schreven er al eerder over) hebben we op het Deliplein onze eigen container. Hierin is werk te zien uit de serie Leve de Zotheid!, die vorig jaar op Vers Beton verscheen. Je kunt werk bekijken van Florian Braakman, Shehera Grot, Willem de Kam, Marcel Kollen, Lou Muuse, Annabel Storm, Ingmar Swalue en Victor Wollaert. Een mooie manier om hen te steunen – al het geld gaat direct naar de makers.

Zotheid_MG_7864_Willem de Kamkopie
Erasmusjaar: De zotheid houdt de jeugd in stand Beeld door: beeld: Willem de Kam

Leve de zotheid!

Waar ging deze serie ook al weer over? In 2016 was het 550 jaar geleden dat Erasmus werd geboren. Om dat te vieren, besteden we op Vers Beton veel aandacht aan Erasmus in Rotterdam. In zijn meest beroemde werk Lof der Zotheid wilde Erasmus mensen een spiegel voorhouden. Wij vroegen ons af: is er honderden jaren na Erasmus iets veranderd? In de serie Leve de Zotheid! trokken Vers Beton fotografen erop uit om aan de hand van Erasmus’ adagia de zotheid op te zoeken en zichtbaar te maken in het Rotterdam van vandaag. Het resultaat is een zeer gevarieerd beeld van onze samenleving. In de expositie vertonen we een selectie uit de serie die eerder op Vers Beton verscheen.

Bezoekinformatie
Rotterdam Photo Festival is van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari gratis te bezoeken op het Deliplein.
Openingstijden
donderdag 9 feb > 17-21 u
vrijdag 10 feb > 12-21 u
zaterdag 11 feb > 11-19 u
zondag 12 feb > 11-19 u
Klik hier voor meer informatie over Rotterdam Photo Festival.

Verder lezen?

Word supporter van Vers Beton! Vanaf 6 euro per maand maak jij financieel onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina
Lees één reactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.