Was Getekend24 februari 2017

Was Getekend: Beroemde (dode) dieren

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Beroemde (dode) dieren.

In 2005 verwoestte een piepklein musje − 4 dagen voor Domino Day − een zorgvuldig opgebouwd kunstwerk: 23.000 van 4 miljoen steentjes vielen om. De ‘Dominomus’ werd neergeschoten en overgedragen aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Maar er zijn meer beroemde dode dieren. Het museum maakte er een thema van in de eregalerij ‘Dode-Dieren-met-een-verhaal‘. Daar kun je een zogenaamde McFlurry-egel bewonderen (tragisch gestorven in een plastic fastfoodbekertje). En, als nieuwe aanwinst, een geëlektrocuteerde steenmarter die de deeltjesversneller in Genève even stil wist te leggen. Nu te zien, in gezelschap van de Verslikvis en de Traumameeuw. Gevallen helden.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:dominostenen, dood, natuurhistorisch museum rotterdam en tragiek

Sectie: Was Getekend

kaart: Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *