Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer
hotel_central_web_melanie_drent
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Grand Hotel Central.
Chesterfield banken, houten lambrisering en een visgraat parketvloer. Sigaren en whiskey aan de bar. Grand Hotel Central aan de Kruiskade is al decennia lang een toevluchtsoord voor nachtbrakers, dichters en romantici. Tijdens het IFFR bloeit het roemruchte hotel even op als de ‘geheime’ hangout van gasten en medewerkers. Deze festivaleditie werd het hotel opvallend vaak genoemd als plek voor de leukste afterparty (AD, Metronieuws). Misschien uit nostalgie, of omdat de sloopkogel − weer eens − dreigt? Vers Beton is fan van Grand Hotel Central: dit is waarom het nooit mag worden gesloopt.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte