Was Getekend10 februari 2017

Was Getekend: Grand Hotel Central

Beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Grand Hotel Central.

Chesterfield banken, houten lambrisering en een visgraat parketvloer. Sigaren en whiskey aan de bar. Grand Hotel Central aan de Kruiskade is al decennia lang een toevluchtsoord voor nachtbrakers, dichters en romantici. Tijdens het IFFR bloeit het roemruchte hotel even op als de ‘geheime’ hangout van gasten en medewerkers. Deze festivaleditie werd het hotel opvallend vaak genoemd als plek voor de leukste afterparty (AD, Metronieuws). Misschien uit nostalgie, of omdat de sloopkogel − weer eens − dreigt? Vers Beton is fan van Grand Hotel Central: dit is waarom het nooit mag worden gesloopt.

Melanie Drent en Zita Bebenroth zijn onderdeel van Roth Illustration Agency, een agentschap voor Rotterdamse illustratoren.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:afterparty, Hotel Central en IFFR

Sectie: Was Getekend

kaart: Grand Hotel Central Rotterdam, Kruiskade, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *