Kunst & CultuurVers Beton2 maart 2017

Kom naar de expositie ‘Rotterdam, stad in verandering’

expositie én expedities in OMI

Vanaf woensdag 8 maart organiseren we samen met stadscentrum OMI een expositie met de foto-essays uit het boek ‘Help, we zijn populair!’. Kom ook langs of loop mee met één van de stadsexpedities.

Voor ons boek ‘Help, we zijn populair!‘ over de huidige populariteit van de stad (en de keerzijde daarvan) hebben we zes fotografen gevraagd om de hedendaagse stad in beeld te brengen. Ossip van Duivenbode, Frank Hanswijk, Willem de Kam, Peter de Krom, Geisje van der Linden en Hielke Zevenbergen hebben ieder een stedelijk thema verkend. Dit leverde zes foto-essays op die samen de veelzijdigheid van Rotterdam tonen: van gezinsportretten tot architectuuriconen, van recreërende bewoners tot rondtrekkende toeristen.

beeld uit het foto-essay van Willem de Kam in Help, we zijn populair! Beeld: Willem de Kam

In navolging van de publicatie (inmiddels is meer dan de helft van de oplage de deur uit!) laten de fotografen hun werk zien bij OMI in het Schieblock. In de expositie tonen ze hun werk binnen een format; iedere fotograaf krijgt dezelfde ruimte maar is vrij hier een eigen invulling aan te geven. Mocht je graag eens werk van een toffe Rotterdamse fotograaf aan je muur willen, dan is het werk hier ook te koop!

Expedities

Maar er is meer! Tijdens de expositie starten bij OMI ‘expedities’ de stad in. Na een introductie op het werk, gaan de bezoekers met de fotograaf op pad door de binnenstad. Tijdens iedere rondleiding is een historicus, architect, onderzoeker of publicist aanwezig die meer kan vertellen over het thema in relatie tot de ontwikkeling van de stad.

Zo verkennen Geisje van der Linden en ontwikkelingspsychologe Joke van der Zwaard op 25 maart stadswijk het Oude Westen, gaan Willem de Kam en historicus Ferrie Weeda op 1 april op zoek naar het Rotterdamse karakter van het Coolhaveneiland en voorzien Peter de Krom en filosoof Gijs van Oenen de Luchtsingel van luchtig en diepzinnig commentaar op 22 april.

Kom naar de opening

De expositie opent aanstaande woensdag 8 maart in OMI: inloop 19:30, start programma 20:00 uur. Je bent van harte welkom! Laat via Facebook weten of je erbij bent.

Informatie

Expositie:
8 maart t/m 30 april
OMI, Schiekade 205, Rotterdam | ma-vrij 10–17 uur | za 12-17 uur.

Expedities: za 25 mrt (Oude Westen) | za 1 (Coolhaven), 8, 22 (Luchtsingel) en 29 april Start: 14 uur | Prijs € 5,- voorverkoop en € 7,50 balie (fietshuur € 5,- of eigen fiets)

Voor actuele informatie: www.omirotterdam.nl

‘Rotterdam, stad in verandering’ is een samenwerking tussen OMI en Vers Beton, en mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Gemeente Rotterdam en gesponsord door Studio OPPA.

Heb je 'Help, we zijn populair!' nog niet in bezit? Koop hem dan via de link hieronder, in één van de boekhandels of tijdens de expositieKoop hier boek het via Nai010
Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:expositie, fotografie, Help we zijn populair en OMI

Secties: Kunst & Cultuur en Vers Beton

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *