Minicollege Studio Erasmus7 april 2017

Aankondiging minicollege: Waarom hebben we zo’n hekel aan hipsters?

Kom naar Studio Erasmus op dinsdag 11 april

Vintage racefiets, baardje, werkzaam in de creatieve sector en hangend in één van de vele koffiebarretjes in het centrum. Juist ja, we hebben het over hipsters. Om de één of andere reden zijn ze weinig populair. Hoe komt dat? Dat beantwoordt cultuursocioloog Janna Michael in het minicollege van aanstaande dinsdag.

Weinig mensen zullen zichzelf met trots ‘hipster’ noemen. Sterker nog ‘hipster’ is praktisch een scheldwoord in de volksmond. Dat is anders met punkers, hardrockers of skaters. Grappig genoeg is de hipster altijd de ander. Niemand ziet zichzelf graag als hipster. Het lijkt de enige subcultuur te zijn waar je niet graag bij wilt horen, maar wat misschien toch stiekem zo is.

Janna Michael, cultuursocioloog aan de Erasmus Universiteit, deed haar promotieonderzoek naar trendgevoeligheid en hipsters. Ze interviewde verschillende jongeren tussen de 21 en de 37 jaar over trendgevoeligheid. Waarom we niet zo dol zijn op hipsters legt ze uit in het aanstaande minicollege op dinsdag 11 april in Studio Erasmus.

Kom dinsdag 11 april naar Studio Erasmus, in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg. Inloop 20:00, start programma 20:30. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:hipsters, minicollege en Studio Erasmus

Sectie: Minicollege Studio Erasmus

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *