Advertentie

unnamed
Voor de harddenkende Rotterdammer

Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen kwinkslag op. Melanie Drent pikt er elke week de kersjes uit. Met deze week: Reuzenrad.

VB_Reuzenrad_melanie_drent
Beeld door: beeld: Melanie Drent

Op 3 april pakte Arend Harms, reuzenradexploitant, als de wiedeweerga zijn biezen. Het uitzicht op de Markthal moest onverhoopt verruild worden voor een uitzicht op het Paleis op de Dam. Een week eerder dan gepland. Teleurstelling in Rotterdam, en de man vond het zelf ook erg jammer. Hij had het naar z’n zin op het marktplein, maar dankzij de koning is het niet anders. Die laatste heeft besloten zijn verjaardag op de dam te vieren, dus ook daar wordt het rad wat eerder ingepakt. Volgend jaar zien we hem weer. Dan werkt hij zich opnieuw een slag in de rondte ergens in Rotterdam.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

1718_2021_009_600x500_online banner_geef ruimte