Sport10 mei 2017

Zo hoort Feyenoord te voelen

Column

Sprak Tara Lewis vorige week in onze nieuwsbrief van een ‘verrukkelijk onwennig gevoel’, inmiddels staat ze na een flinke rotschop weer met beide benen op de grond. Dat is helemaal niet erg, betoogt ze, dat is juist typisch Feyenoord.

Beeld: Ossip van Duivenbode

We worden kampioen. Een weekje later dan gehoopt, maar wat maakt dat eigenlijk uit? De laatste dagen word ik door iedereen benaderd alsof er iemand is doodgegaan. Alsof mijn kat na een lang en pijnlijk sterfbed een spuitje heeft gekregen. Iedereen in Rotterdam is blijkbaar ineens ont-zet-tend betrokken bij de club op Zuid. Ik vind het doodvermoeiend, dat goedbedoelde, hart-onder-de-riem-stekende informeren naar mijn welbevinden. Het gaat namelijk PRIMA. Want mijn club wordt zondag kampioen van de Eredivisie. Dus hoe denk je dat het gaat?

"In Rotterdam komt niks aanwaaien"

Zondag was een tamelijk verziekte snertdag, die we allemaal heel snel moeten vergeten. Het is zo typisch Feyenoord om in eigen stad met 3-0 te verliezen van zijn kleine broertje. Het is zo heerlijk voorspelbaar om wanneer iedereen denkt dat de buit binnen is, het alsnog compleet en grandioos te verpesten. Nee, zondag voelde zoals Feyenoord hoort te voelen, in plaats van zwevend op een roze wolk. We hebben een flinke rotschop gekregen en staan weer met beide benen op de grond, zoals dat hoort in Rotterdam.

Om eerlijk te zijn vind ik het niet zo’n probleem dat ik mijn club niet op één of andere idiote kubus in de Kuip kampioen heb zien worden. Liever zie ik mijn mannen een duel aangaan op het heilige gras, scoren in het rood-witte doel en daarna meteen de schaal uitgereikt krijgen. In Rotterdam komt niks aanwaaien. Hier worden we sterker door strijd, en door een weekje langer door te vechten is de victorie straks des te zoeter.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:2017, eredivisie, Feyenoord, Kampioen en voetbal

Sectie: Sport

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *