Voor de harddenkende Rotterdammer

Sprak Tara Lewis vorige week in onze nieuwsbrief van een ‘verrukkelijk onwennig gevoel’, inmiddels staat ze na een flinke rotschop weer met beide benen op de grond. Dat is helemaal niet erg, betoogt ze, dat is juist typisch Feyenoord.

rotterdam_vlag
Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

We worden kampioen. Een weekje later dan gehoopt, maar wat maakt dat eigenlijk uit? De laatste dagen word ik door iedereen benaderd alsof er iemand is doodgegaan. Alsof mijn kat na een lang en pijnlijk sterfbed een spuitje heeft gekregen. Iedereen in Rotterdam is blijkbaar ineens ont-zet-tend betrokken bij de club op Zuid. Ik vind het doodvermoeiend, dat goedbedoelde, hart-onder-de-riem-stekende informeren naar mijn welbevinden. Het gaat namelijk PRIMA. Want mijn club wordt zondag kampioen van de Eredivisie. Dus hoe denk je dat het gaat?

Zondag was een tamelijk verziekte snertdag, die we allemaal heel snel moeten vergeten. Het is zo typisch Feyenoord om in eigen stad met 3-0 te verliezen van zijn kleine broertje. Het is zo heerlijk voorspelbaar om wanneer iedereen denkt dat de buit binnen is, het alsnog compleet en grandioos te verpesten. Nee, zondag voelde zoals Feyenoord hoort te voelen, in plaats van zwevend op een roze wolk. We hebben een flinke rotschop gekregen en staan weer met beide benen op de grond, zoals dat hoort in Rotterdam.

Om eerlijk te zijn vind ik het niet zo’n probleem dat ik mijn club niet op één of andere idiote kubus in de Kuip kampioen heb zien worden. Liever zie ik mijn mannen een duel aangaan op het heilige gras, scoren in het rood-witte doel en daarna meteen de schaal uitgereikt krijgen. In Rotterdam komt niks aanwaaien. Hier worden we sterker door strijd, en door een weekje langer door te vechten is de victorie straks des te zoeter.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

Tara@versbeton.nl

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.

Advertentie

HNI_VB_600x500 PX_1