Voor de harddenkende Rotterdammer

Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie vormen een alliantie bij gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Volgens de PvdA’ers Marco Heijmen en Fatima Talbi verliest wethouder Eerdmans daardoor zijn geloofwaardigheid in de aanpak seksuele straatintimidatie.

baudet_eerdmans_stillvideo
still uit de video waarin Eerdmans en Baudet aankondigen te gaan samenwerken Beeld door: beeld: Leefbaar Rotterdam

Op 8 juni presenteerde wethouder Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) met veel tamtam de aanpak straatintimidatie. De boodschap: seksuele straatintimidatie is niet normaal. De PvdA staat vierkant achter deze boodschap. Dat veel vrouwen zich niet veilig voelen op straat vanwege het wangedrag van bepaalde heren is onacceptabel. Er moet een halt toegeroepen worden aan mannen die de grenzen van respect overgaan, beledigend en intimiderend vrouwen nalopen. In februari nog heeft Ahmed Marcouch namens de PvdA in de Tweede Kamer een initiatiefwet voorgelegd voor de strafbaarstelling van dit type wangedrag. Het is goed dat Rotterdam een campagne start om de norm te stellen, de norm bevordert met voorlichting en het overtreden van de norm strafbaar stelt.
Het is daarom verbijsterend dat Eerdmans, als politiek leider van Leefbaar Rotterdam, bekend maakte dat hij een verbond sluit met Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Wie de uitlatingen van Baudet kent, weet dat deze man niet als norm heeft dat je vrouwen niet moet intimideren. “Gewoon nog even aandringen”, is zijn devies. Baudet verkondigt een vrouwbeeld waarin de vrouw niet wil dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert. “De realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden.”
De geloofwaardigheid van de wethouder is abrupt verdampt. Niemand zal begrijpen dat de wethouder een harde aanpak wil laten gelden voor sissende jongeren, terwijl hij het champagneglas heft met de man van wie diezelfde jongeren bedenkelijke adviezen meekrijgen. Wil de wethouder zijn geloofwaardigheid herwinnen dan zal hij ferm afstand moeten nemen van de uitspraken van Baudet. Hij zal ook Baudet erop moeten wijzen dat hij prompt in Rotterdam de zwaarste boete krijgt, mocht hij zijn verwerpelijke ideeën in onze straten praktiseren.
Als Eerdmans erbij blijft geen afstand te nemen, dan blijven de uitspraken van Baudet aan hem kleven. Maar niet alleen de wethouder heeft zijn geloofwaardigheid dan te grabbel gegooid. Als Eerdmans verantwoordelijk blijft voor de aanpak straatintimidatie staat tevens de geloofwaardigheid van de gemeentelijke campagne op het spel. Dat kan de raad niet toelaten. Die verantwoordelijkheid moet dan worden overgedragen aan een collega-wethouder die niet besmet is met de uitspraken van Baudet.
De Pvda fractie heeft voor donderdag 22 juni een interpellatie aangevraagd in de raad van Rotterdam.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Marco Heijmen profielpic

Marco Heijmen

Marco Heijmen is raadslid voor de PvdA Rotterdam. Hij is lid van de Rotterdamse gemeenteraad sinds 2006. Hij voert het woord over Veiligheid en de Gebiedscommissies. Hij woont in Spangen, is 41 jaar en heeft 2 kinderen.

Profiel-pagina
FatimaTalbi_Len

Fatima Talbi

Fatima Talbi zit sinds 2006 namens de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Rotterdam. Ze mag namens de fractie het woord voeren over Zorg, Ouderen, Huiselijk Geweld en Verborgen vrouwen. Ze woont met haar man en 2 dochters in Spangen en is 45 jaar.

Profiel-pagina
Lees 27 reacties
 1. Profielbeeld van Evil Zorro
  Evil Zorro

  Baudet heeft dit geschreven in een roman, een ROMAN in fictievorm.

   1. Profielbeeld van Karin
    Karin

    Wat krijgen we nou, naar TPO linken?! haha

    Baudet concludeert “de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden” In bed he, niet op straat, niet in de TK

    Hebben ‘overmande’ slachtoffers van onze eigenste Christian Grey zich al gemeld? Zo niet, laten we dan alsjeblieft ophouden met dit gespeeld preutse en vooral afleidende gezeik.

    PS Vond je het wat, Fifty Shades of Grey?

    1. Profielbeeld van Rogier
     Rogier

     Wellicht is je ontgaan dat Christian Grey een fictief personage is?

  1. Profielbeeld van Rogier
   Rogier

   Nou, nou, nou… Baudet heeft wel op wel meer manieren blijk gegeven van zijn mening over ‘de vrouwtjes’. En of dat nou als fictief proza was verwoord of niet, het is wel erg consequent van toon en inhoud: niet zeuren dom wicht, onderwerp je aan het superieure intellect – nogmaals zijn woorden, niet de mijne – en seksuele wensen van doctor Thierry.

   Laat ik het zo zeggen: toon mij één openbare uitlating (al dan niet in boekvorm) van Baudet met de strekking: respecteer ‘nee is nee’ en neem vrouwen voor vol aan. Ik vrees dat je dan nog wel eventjes aan het zoeken bent…..

 2. Profielbeeld van Paul
  Paul

  Kwartje Kok, waar is die gebleven. PvdA?
  Daarbij, PvdA moet heel stil zijn in Rotterdam, de Vogelaarswijken, de totale verpaupering van wijken, DE REDEN dat een LR nu bestaat, is het resultaat van wanbeleid van de PvdA, LR was toen immers nooit aan de macht, bestond niet eens.

  Wat de uitspraak betreft, ten eerste komt het uit een roman, ten tweede, vrouwen willen over het algemeen een krachtige man, willen soms overrompeld worden/overmeestert.

  En wat gaan we doen, tijdverspillen doordat men vragen gaat stellen. Echt zo triest, wacht gewoon af, ga geen BURGERGELD verspillen, heeft de PvdA al genoeg gedaan. Net als het afvalprobleem in parken, alsof LR daar wat aan kan doen dat je aso’s in de stad hebt. In de Hoeksche Waard is het ook vaak een zooi.

   1. Profielbeeld van Paul
    Paul

    En wat staat er helemaal onderaan, Baudet is auteur van de ROMAN…
    Vervolgens in de andere link idem dito, heeft men het over zijn ROMAN

    Uw afkeer tegen Baudet kom je overal tegen op het internet, moet u zelf weten hoor, maar het spastische feministische relaas begint vermoeiend te worden! Christendom is pas vrouw onvriendelijk, per definitie eigenlijk elk geloof, maar daar hoor je weinig over! Zoals dat jonge vrouwen op een school een rok aan MOETEN, die tot de enkels komt, bjvoorbeeld.

    1. Profielbeeld van Eeva Liukku
     Eeva Liukku

     De zin “…is de auteur van de roman…” is slechts een korte bio die beschrijft wie hij is. De opinie daarboven zélf is geen fictie.

  1. Profielbeeld van Rogier
   Rogier

   [Wat de uitspraak betreft, ten eerste komt het uit een roman]

   Ten eerste is dat niet zo. Dat heeft de ‘belangrijkste intellectueel van Nederland’ (opnieuw: dixit Baudet) letterlijk beweerd op persoonlijke titel.

   [ten tweede, vrouwen willen over het algemeen een krachtige man, willen soms overrompeld worden/overmeestert]

   Ten tweede: brrrrrr…. Als vrouwen dat al willen, kunnen ze dat volgens mij prima zelf aangeven. Jouw hulp of die van Thierry B lijkt me daarbij niet echt gewenst….

   En wat gaan we doen, tijdverspillen doordat men vragen gaat stellen. Echt zo triest, wacht gewoon af, ga geen BURGERGELD verspillen

  2. Profielbeeld van Rogier
   Rogier

   [Wat de uitspraak betreft, ten eerste komt het uit een roman]

   Ten eerste is dat niet zo. Dat heeft de ‘belangrijkste intellectueel van Nederland’ (opnieuw: dixit Baudet) letterlijk beweerd op persoonlijke titel.

   [ten tweede, vrouwen willen over het algemeen een krachtige man, willen soms overrompeld worden/overmeestert]

   Ten tweede: brrrrrr…. Als vrouwen dat al willen, kunnen ze dat volgens mij prima zelf aangeven. Jouw hulp of die van Thierry B lijkt me daarbij niet echt gewenst….

   [En wat gaan we doen, tijdverspillen doordat men vragen gaat stellen. Echt zo triest, wacht gewoon af, ga geen BURGERGELD verspillen]

   Spreken we het volgende af: daarvoor gebruiken we dan mijn deel van het ‘burgergeld’, jouw inleg gaat naar de ouderenzorg en betere fietspaden. Goed?

 3. Profielbeeld van Victor Reijkersz
  Victor Reijkersz

  Gutte gut wat een niveau. Het opkloppen, spinnen en draaien van iets wat de beste jongen (Baudet) niet eens is tot een majeur politiek probleem.

  Baudet lijkt me iemand die altijd netjes is met vrouwen, op straat, in het cafe, bij hem thuis… maar o jee hij heeft in het verleden eens het intellectueele debat op scherp gezet door een standpunt in te nemen wat reacties uitlokt. Iets wat vrouwen nooit doen over mannen uiteraard. Kuch.

  De schrijvers (Talbi,Heijmen) getuigen voor de zoveelste keer van zo weinig inlevingsvermogen en onwil om iets positiefs te zien in de opvattingen van een ander, dat ik niet eens de energie kan vinden om hun drog- (of waan-) redeneringen te ontmantelen.

  @Fatima en Marco: Positieve insteek zou bijvoorbeeld kunnen zijn:
  -samenwerken is iets wat de PvdA ook hoog heeft zitten
  -beter met Forum voor Democratie dan de PVV

  Groetjes, Vic

  1. Profielbeeld van Eeva Liukku
   Eeva Liukku

   Stel dat een moslim dezelfde uitspraken had gedaan als Baudet. Was je dan ook zo coulant geweest?

   1. Profielbeeld van Victor Reijkersz
    Victor Reijkersz

    Hoi Eeva,

    Ja ik denk het wel. Als het een normale moslim was geweest en niet een of andere tuigvlogger of haatbaard.

    Maar verval niet tot Wilderiaanse tekstanalyse svp, bekijk ook de auteur in de bredere context. Kernwoorden: tegendraads, korpsbal, anti-feministisch.

    Ik heb sterk de indruk dat Baudet in de tijd van schrijven voornamelijk knuppel in het feministisch hoenderhok wilde gooien alsmede enige aandacht wilde genereren.

    Ben persoonlijk behoorlijk open voor verschillende opvattingen van man-vrouw relaties zolang het niet leidt tot (1) barbaars en non-gentleman-like gedrag op straat tegen wildvreemde vrouwen of (2) op intellectueel of religieus niveau goedpraten van het grotere kwaad van dreigmenten van uitsluiting v/d familie/kindere, huislijk geweld, eerwraak, gedwongen huwlijk, etc…

    groetjes,Vic

  2. Profielbeeld van Rogier
   Rogier

   [Baudet lijkt me iemand die altijd netjes is met vrouwen]

   Over Ted Bundy werd geloof ik hetzelfde gedacht…

   [hij heeft in het verleden eens het intellectueele debat op scherp gezet]

   Volgens mij één “e” teveel in “intellectueele” om jezelf te kwalificeren als intellectueel.

   [door een standpunt in te nemen wat reacties uitlokt]

   En welk hoger doel werd dan door zijn ‘Baude’ stellingen gediend? Dat hij te weinig aan zijn trekken kwam? Het oeuvre van de roman dichterbij het ‘volk’ brengen door hem voor 1 euro in de ramsj te doen belanden? Zeg het maar….

 4. Profielbeeld van Bart
  Bart

  Die geloofwaardigheid van Leefbaar als redder tegen indimidatie was toch al behoorlijk verdampt toen wethouder Schneider het nodig vond om na een raadsdebat Judith Bokhove een beuk te geven?

  Wat dat betreft begrijp ik wel dat Baudet gecharmeerd is van deze vrouwenmeppende club.

  1. Profielbeeld van Victor Reijkersz
   Victor Reijkersz

   Jouw reactie is van hetzelfde soort draaierij en spinnerij als het stuk van Talbi en Heijmen hier boven.

   Wat ik overal in de krant las was dat Schneider BIJNA haar te lijf ging. En “bijna” betekend dus dat hij zich wist in te houden voor dat hij over de schreef ging.

   http://www.ad.nl/rotterdam/leefbaar-wethouder-gaat-raadslid-bijna-te-lijf~a41cb532/

   En zelfs als hij gedaan had wat je zegt…. Dan is je vervolg redenatie dat als een enkel individu uit een groep verwerpelijk is de rest van de groep ook verwerpelijk is.

   Een redenatie gdie je hopenlijk zelf bekend en onwenselijk voorkomt.

   1. Profielbeeld van Lucette Mascini
    Lucette Mascini

    Goh wat een geluk dat de wethouder zich wist in te houden, het had er nog s bij moeten komen dat de wethouder haar werkelijk een knal gegeven had. Goodness me, wat een niveau

    1. Profielbeeld van Victor Reijkersz
     Victor Reijkersz

     Hoi Lucette,

     Wel als dat werkelijk gebeurd was dan was het einde politieke carriere alsmede rechtbank geweest voor de wethouder dunkt me.

     Daarom corrigeer ik Bart, aangezien er nogal een verschil zit tussen “bijna” en “werkelijk”.

     grtjes,Vic

     1. Profielbeeld van Lucette Mascini
      Lucette Mascini

      er is een duidelijk onderscheid, maar ik zeg wel: ik ken weinig mensen die zich zo gedragen, zelf zou je ook niet agressief worden als iemand je kritisch bevraagt over je beroepsmatige handelingen

      1. Profielbeeld van Victor Reijkersz
       Victor Reijkersz

       Inderdaad onwenselijk gedrag. Laat daar geen twijfel over bestaan.

   2. Profielbeeld van Bart
    Bart

    Wat een giller. Mij van generalisatie betichten en ondertussen Baudet de hand boven z’n hoofd houden omdat hij zijn uitspraken heeft gedaan om ‘een knuppel in het feministische hoenderhok te gooien’. Maar ja, waar staat immers geschreven dat je consequent hoeft te zijn?

    Toegegeven, een goed ontwikkeld gevoel voor humor kan je niet ontzegt worden.

 5. Profielbeeld van Ronald
  Ronald

  Dat Thierry een gevaar is, blijkt uit dit inhoudsloze stuk. Op de man spelen en de inhoud negeren. Zo PvdA Rotterdam. We hebben dat eerder meegemaakt.
  Overigens zal voor de mensen die het stadhuis kennen dit stuk hypocriet overkomen. Ze stonden er 8 jaar bij, maar keken er naar!

 6. Profielbeeld van Karin
  Karin

  Hoezeer de PvdA en met name Fatima Talbi begaan zijn met Rotterdamse vrouwen, bleek uit de campagne voor vrije partnerkeuze van Shirin Musa van Femmes for Freedom. ‘Woedende reacties’, kopte het AD die Talbi en Nourdin el Ouali citeerde. Die daarmee uiteraard het misogyne deel van hun achterban bedienen.

  De PvdA Rotterdam heeft totaal sch**t aan het voorkomen van huwelijksdwang en het oplossen van straatintimidatie, voor zover ik weet ook nooit maar één initiatief in die richting genomen, maar richt, opnieuw, de pijlen op Leefbaar.

  Dat is het niveau en de kenmerkende stuitende hypocrisie waarmee zij bij Vers Beton leeg mogen lopen.

  Een gotspe!

Reageren is voorbehouden aan Vers Beton-supporters. Meld je hier aan als supporter of log in.

Advertentie

Logo_giraffe_01_600x500