Kunst & CultuurVers Beton2 juni 2017

Kom naar onze workshop essayschrijven met Jan Postma

Samen met The Writer’s Guide to the Galaxy organiseert Vers Beton op 24 juni een workshop literair essayschrijven, gegeven door de Rotterdamse essayist Jan Postma.

The Writer’s Guide to the Galaxy en Vers Beton zijn buren in de Gouvernestraat. Voor wie deze club nog niet kent: hier kun je heen voor awesome literaire cursussen, workshops en schrijfavonden met de leukste titels en schrijvers. Het leek ons daarom tof om samen met The Writer’s Guide een workshop te organiseren.

Wat ligt op het snijvlak tussen journalistiek en literair schrijven? Juist: het persoonlijke essay. Voor de workshop hebben we dé jonge hippe Rotterdamse essayist van dit moment gevraagd, waar niet alleen Twitter, maar ook de hele grachtengordel mee wegloopt: Jan Postma. Volgende week lees je meer over Postma in een interview op Vers Beton.

UPDATE: de workshop is uitverkocht

Jan Postma voor Uitgever Das Mag juli 2016 Beeld: Ringel Goslinga

Workshop essayschrijven: Notes on Myself

Het persoonlijke, literaire essay. Een eeuwenoude traditie die op-sterven-na-dood-zijn glorieus afwisselt met gouden eeuwen. Met het verschijnen van bundels van schrijvers als Teju Cole, Rebecca Solnit en – waarom ook niet – Lena Dunham, lijken we ons in een nieuwe peak essay te bevinden. Is deze tijd, waarin we hebben geaccepteerd dat het politieke en het persoonlijke één zijn, ideaal voor het persoonlijke essay? Jan Postma, essayist voor De Groene Amsterdammer, De Gids en Das Magazin en schrijver van de bij Das Mag verschenen essaybundel Vroege Werken, mijmert tijdens deze workshop met je mee. Ook op meer basale vragen wordt een antwoord gegeven: hoe begin je met het schrijven van een persoonlijk essay? Waarom zou je het überhaupt willen? Wat is een essay eigenlijk? Uiteraard ga je zelf gelijk aan de slag!

Praktisch

Datum: zaterdag 24 juni 2017
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Adres: Gouvernestraat 87B, Rotterdam
Kosten: € 27,50 / € 25,- (CJP– of studentenkorting)

Tickets: thewritersguide.stager.nl/web/tickets/140568

UPDATE: de workshop is uitverkocht

Voertaal: Nederlands, maar er mag ook in het Engels geschreven worden

Klik hier voor het Facebookevent

Reageer of deel op Social Media

Tags:essay, Jan Postma en workshop

Secties: Kunst & Cultuur en Vers Beton

kaart: Gouvernestraat 87B, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *