Voor de harddenkende Rotterdammer

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: De Grote Visserijstraat.

bospolder_018a
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

In de Grote Visserijstraat zitten minstens honderd kapperszaken. Steeds als een andersoortige winkel ermee stopt — en dat gebeurt vrij regelmatig — komt er een kapper voor in de plaats. Mijn favoriet is Salon Pink me Up, waar in het weekend Turkse bruiden in gigantische witte jurken gekapt en opgemaakt worden. Als ik erlangs loop, gluur ik naar binnen om een glimp op te vangen van een soort pracht en praal die in mijn leven nooit voorkomt.

De Grote Visserijstraat is niet erg mooi. De stoepen zijn groen uitgeslagen en verzakt. Aan scheefgezakte hekjes staan de fietswrakken naast volle afvalcontainers. Het is moeilijk om controle uit te oefenen op het uiterlijk van je leefomgeving. Je kapsel is daarentegen met een bezoekje aan de kapsalon zo gefikst. De straat is misschien niet mooi, maar de mensen in deze buurt doen hun best om dat wel te zijn.

Vers Beton heeft jouw support nodig!

Voordat je verder leest: Vers Beton kan alleen blijven bestaan dankzij support van onze lezers. Maak jij ook onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk?

Nee, ik lees eerst het stuk verder

versbeton 1111

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina
Lees 4 reacties