BeeldHuman interest27 juni 2017

Ondertijds: De Grote Visserijstraat

Fotocolumn

Elke maand reageert Fay op een foto van Frank. Stedelijke beelden met een tekst die daarop doordenkt. Een plaatje-praatje voor uw kijkplezier, met deze maand: De Grote Visserijstraat.

Beeld: Frank Hanswijk

In de Grote Visserijstraat zitten minstens honderd kapperszaken. Steeds als een andersoortige winkel ermee stopt — en dat gebeurt vrij regelmatig — komt er een kapper voor in de plaats. Mijn favoriet is Salon Pink me Up, waar in het weekend Turkse bruiden in gigantische witte jurken gekapt en opgemaakt worden. Als ik erlangs loop, gluur ik naar binnen om een glimp op te vangen van een soort pracht en praal die in mijn leven nooit voorkomt.

De Grote Visserijstraat is niet erg mooi. De stoepen zijn groen uitgeslagen en verzakt. Aan scheefgezakte hekjes staan de fietswrakken naast volle afvalcontainers. Het is moeilijk om controle uit te oefenen op het uiterlijk van je leefomgeving. Je kapsel is daarentegen met een bezoekje aan de kapsalon zo gefikst. De straat is misschien niet mooi, maar de mensen in deze buurt doen hun best om dat wel te zijn.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Bospolder, De grote visserijstraat en Kapsalon

Secties: Beeld en Human interest

kaart: Grote Visserijstraat, Rotterdam, Nederland
Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *