Voor de harddenkende Rotterdammer
MarkvanWijk-VersBeton-FictieWeek-balk

Huisbezitters in de Volmarijnstraat kregen vandaag een opmerkelijke brief. Hierin doet een anonieme bieder een aanbod om hun huis te kopen. Welk huis maakt niet uit, zolang het maar in de Volmarijnstraat staat.

MG-9989
Beeld door: beeld: Karlijn van den Hoff

De waarde van de huizen in de Volmarijnstraat wordt bepaald door een vaste formule: (WOZ-waarde x 2,7 + 73vboz + 2M2t + 2M2av) x (2gboemhzbiesvvh).
Hierbij geldt:
73vboz: de verdieping van een balkon op het zuiden maal factor 73
2M2t: het aantal vierkante meter tuin maal factor 2
2m2av: het aantal vierkante meter authentieke vloer maal factor 2
2gboemhzbiesvvh: geen burenoverlast of etnische minderheden zonder baan in een straal van vier huizen maal factor 2 over het gehele bedrag.

Een huis met een WOZ-waarde van 150.000 euro, een balkon op het zuiden op de tweede verdieping, geen tuin, een authentieke vloer van 72m2, zonder burenoverlast of etnische minderheden zonder baan in een straal van vier huizen levert zo het volgende bod op: (150.000 x 2,7) + (73 x 2) + (2 x 72) x 2 = 810.580 euro.

De anonieme bieder geeft in de brief aan vanuit Amsterdam naar Rotterdam te willen verhuizen. De huizenbezitters hebben twee maanden de tijd om te reageren. Het bod is volgens de brief een opening tot onderhandeling, waarbij ‘begrip wordt opgebracht voor bijzondere extra factoren, zoals goed contact met gebiedscommissieleden (mits ter overname) en uitzicht op de picknicktafel’.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Deze banner kun je wegklikken, maar....

..je kunt ook supporter worden! Vers Beton kan alleen bestaan dankzij een bijdrage van lezers. Vanaf 6 euro per maand maak jij onafhankelijke journalistiek in Rotterdam mogelijk.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) houdt van verschillende opties, groente, het geluid van een stem door een megafoon en voetbal. En Rotterdam natuurlijk. Ze studeerde rechten en journalistiek. Ze is een weekje gasthoofdredacteur tijdens de Vers Beton fictieweek. Schrijven is haar leven, liefst samen met Sam. Haar bedrijf heet Terra Cacti.

Profiel-pagina
image1

Karlijn van den Hoff

Fotograaf

Karlijn van den Hoff (1986) is docent aan de opleiding Communicatie op Hogeschool Inholland. Daar houdt zij zich bezig met lesgeven en met de loopbaanontwikkeling van haar studenten. Ze studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming én behaalde haar bachelor of Fine Art and Design in Education aan de Willem de Kooning Academie. Naast haar docentschap werkt zij als fotograaf en illustrator voor diverse opdrachtgevers.

Profiel-pagina
Lees 8 reacties
 1. Profielbeeld van Defne
  Defne

  Het ziet er uit als een blank Hollands gezapig straatje.
  Waar waarschijnlijk ook voor 98% aan autochtone huurders/kopers zijn komen wonen.En géén etnische minderheden.
  Geraniums in potjes aan de muur,sobere houten bankjes voor de deur,bloempotjes op het stoepje,fietsen met mandjes,en de sobere aankleding van de ramen,doet me teveel aan Volendam en Nunspeet denken,en ik zou hierin echt Rotterdam niet in herkennen.
  Ik kan mij toch wel een boel etnische minderheden herinneren die in de jaren 80 daar gewoond hebben..tja de gedwongen gentrificatie was daar geloof ik als eerste straat verzonnen.
  Het ziet er héél gezellig en welkom uit (maar niet heus) maar ik ben dan ook één van die minderheden (Turks) die daar een vriendin had wonen,die was Marokkaanse toevallig.

  1. Profielbeeld van Dresdana
   Dresdana

   Het doet me aan een ouderwets ouderen hofje denken die had je vroeger waar oudere dames woonden.Ik denk dat als je daar in die straat als buitenstaander loopt dat er vanuit elk venster wel iemand kijkt waar je heen gaat,en wellicht zal er binnen drie minuten een politiewagen op surveillance rondrijden langzaam,gebeld door een bezorgde bewoonster van de straat.

 2. Profielbeeld van Bonne
  Bonne

  Hoe wordt de aanwezigheid van O-bikes in de straat verrekend in het bod van deze onbekende Amsterdammer? Voorstel is om voor iedere O-bike tienduizend euro af te trekken van het bod wegens het blokkeren van parkeerplek voor de bakfiets.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.