De HeipaalFictieweek10 augustus 2017

Bod op alle huizen in Volmarijnstraat

Huisbezitters in de Volmarijnstraat kregen vandaag een opmerkelijke brief. Hierin doet een anonieme bieder een aanbod om hun huis te kopen. Welk huis maakt niet uit, zolang het maar in de Volmarijnstraat staat.

Beeld: Karlijn van den Hoff

De waarde van de huizen in de Volmarijnstraat wordt bepaald door een vaste formule: (WOZ-waarde x 2,7 + 73vboz + 2M2t + 2M2av) x (2gboemhzbiesvvh).

Hierbij geldt:

73vboz: de verdieping van een balkon op het zuiden maal factor 73
2M2t: het aantal vierkante meter tuin maal factor 2
2m2av: het aantal vierkante meter authentieke vloer maal factor 2
2gboemhzbiesvvh: geen burenoverlast of etnische minderheden zonder baan in een straal van vier huizen maal factor 2 over het gehele bedrag.

Een huis met een WOZ-waarde van 150.000 euro, een balkon op het zuiden op de tweede verdieping, geen tuin, een authentieke vloer van 72m2, zonder burenoverlast of etnische minderheden zonder baan in een straal van vier huizen levert zo het volgende bod op: (150.000 x 2,7) + (73 x 2) + (2 x 72) x 2 = 810.580 euro.

De anonieme bieder geeft in de brief aan vanuit Amsterdam naar Rotterdam te willen verhuizen. De huizenbezitters hebben twee maanden de tijd om te reageren. Het bod is volgens de brief een opening tot onderhandeling, waarbij ‘begrip wordt opgebracht voor bijzondere extra factoren, zoals goed contact met gebiedscommissieleden (mits ter overname) en uitzicht op de picknicktafel’.

Dit nepbericht is een Heijpaalbericht, de Rotterdamse tegenhanger van De Speld. Het is gepubliceerd tijdens de Fictieweek in 2017 en is satirisch bedoeld.

Lees meer:

Reageer of deel op Social Media

Tags:Fictieweek, heipaal, Volmarijnstraat en woningmarkt

Secties: De Heipaal en Fictieweek

Ontvang de wekelijkse Vers Beton newsletter!

Op Vers Beton discussiëren we met liefde. We horen daarom graag je mening. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen in gedachten, dan weet je zeker dat je reactie zichtbaar blijft:

  • Draag inhoudelijk bij aan de discussie
  • Blijf on-topic
  • Speel op de bal, niet op de man
  • Wees respectvol: reacties waarin sprake is van schelden, haat, racisme of seksisme worden verwijderd
  • Reacties over huisregels en toelatingsbeleid worden verwijderd
  • We gaan niet in discussie over verwijderde reacties
  • Zie je reacties die niet aan de huisregels voldoen? Ons controlesysteem is niet waterdicht. Laat het ons weten via info@versbeton.nl

Verdiep de discussie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *